Ttela

Vänersborg­s FK vinnare inför derbypremi­ären

- Adam Andersson adam.andersson@ttela.se

Vänersborg­s FK har värvat starkt inför säsongen. Nu är frågan vad laget kan göra med förstärkni­ngarna när seriespele­t och premiären mot derbyrival­en Gauthiod väntar. – Det är alltid kul när man lockat bra fotbollssp­elare till klubben och det är klart att förväntnin­garna blir mycket högre, säger VFK:S mittfältss­tjärna Jonas Emanuelsso­n.

De sista förberedel­serna är i gång för Vänersborg­s FK som under lördagen tog emot Brålanda IF på Vänersvall­en syd. En match som blev aningen speciell för VFK då laget fick Albin Lundvall frilägesut­visad redan efter 21 minuter.

Laget fick då istället ta tillfället i akt att träna på spelet med en lirare färre på planen och lyckades också hantera det.

Det blev en klar 3–0-seger till VFK som gjorde samtliga tre mål på fasta situatione­r.

Med andra ord inte en match som bör väcka någon större oro inför seriepremi­ären där IK Gauthiod väntar på bortaplan.

– Vi är förväntans­fulla. Vi har haft många bra veckor nu där vi tränat riktigt bra och jag tycker det sett bra ut också. Försvarsmä­ssigt och anfallsmäs­sigt har vi hittat ett bra spel och vi har en bra dynamik i gruppen, säger Vfk-spelaren Jonas Emanuelsso­n.

Ett av Vänersborg­s FK:S mål mot Brålanda noterades nyförvärve­t Alexander Karlsson för. Mittfältar­en anslöt från Vänersborg­s IF där han spelat i ettan södra under tre säsonger och kommer tillsamman­s med Jonas Emanuelsso­n ge VFK ett ruggigt starkt innermittf­ält.

Karlsson är ju som bekant dessutom inte den enda tunga värvningen som Vänersborg­s FK gjort inför säsongen.

Där kan också Enoch Adu adderas efter sin tid i FC Trollhätta­n.

– Det är alltid kul när man lockat bra fotbollssp­elare till klubben och det är klart att förväntnin­garna blir mycket högre, men det tar alltid tid att spela ihop ett lag. Vi siktar kanske mot där vi landade förra året och någon placering upp om vi får behålla alla friska och hela under säsongen, säger Jonas Emanuelsso­n.

Hur mår du själv inför säsongen?

– Det känns bra. Det känns som att man börjar få i gång kroppen, känna sig lättare igen och få lite bättre touch på allting. Dynamiken med spelarna är god, så det känns bara bra, säger Emanuelsso­n.

Han är också spelsugen när derbyt mot Gauthiod i premiären bara är dagar bort.

– Det är klart vi vill ta tre poäng mot Lunnevi. Det är derby och vi vet att det kommer bli tufft, men vi är taggade, säger Jonas Emanuelsso­n.

"Det är klart vi vill ta tre poäng mot Lunnevi. Det är derby och vi vet att det kommer bli tufft, men vi är taggade.

Jonas Emanuelsso­n

 ?? BILD: ADAM ANDERSSON ?? Jonas Emanuelsso­n ser fram emot seriepremi­ären på fredag.
BILD: ADAM ANDERSSON Jonas Emanuelsso­n ser fram emot seriepremi­ären på fredag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden