Ttela

Säsongen över för Skoftebyns Viktor Jansson: ”Sett bättre ut”

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se

Skoftebyn är i brygga efter att ha förlorat den första semifinale­n mot Borås AIK i Sm-slutspelet i futsal, och nu kommer sämsta tänkbara besked inför returen. – Knät har sett bättre ut, säsongen är tyvärr över, säger Viktor Jansson, målvakt i både Skoftebyn och det svenska landslaget i futsal.

Det var i lördagens semifinal i Sm-slutspelet hemma mot Borås AIK som olyckan var framme för Viktor Jansson.

Skoftebyn var i underläge (3–4) och jagade kvittering när Jansson kolliderad­e med Baik-spelaren Mehmed Dresevic, och det kom att få förödande konsekvens­er för Viktors del.

– Det är ett riktigt muskelpake­t, och han landade på mitt knä.

Och Skoftebyn-målvakten förstod direkt att det gått riktigt illa:

– Det kändes som att hela knät krackelera­de.

Jansson fick lämna över till Adin Mehovic, och om det blir han som vaktar målet även i torsdagens returmöte återstår att se.

För Viktor Jansson är det definitivt slutspelat för den här säsongen.

– Jag har varit hos tre olika ortopeder, och man befarar att det främre korsbandet är av i mitt högra knä.

Något som betyder att det är en operation som väntar.

– Om jag ska se något positivt så är det ”styltan” som är skadad, jag är helt oduglig med den jämfört med vänsterfot­en, säger Viktor, som trots motgången är vid gott mod.

– Samtidigt är det oerhört tråkigt att missa både Sm-slutspelet och sedan det kommande Em-kvalet med landslaget.

För Skoftebyn gäller det till att börja med att vinna torsdagens retur mot Borås, och för att på så sätt tvinga fram en tredje och avgörande semifinal hemma i Älvhögsbor­g.

Skoftebyn vet hur man gör, i Svenska Futsalliga­n blev det dubbla segrar mot Knallegäng­et, 7–4 hemma och 6–4 borta.

– I lördags firade Borås som att de svarat för en maxprestat­ion och redan gått vidare, medan vi kom upp i kanske 30 procent. Vi gjorde en dålig första halvlek, vi har absolut chansen, menar Viktor Jansson. Fotnot: Borås vann den första semifinale­n med 5–3.

 ?? BILD: JONAS MYRHOLM ?? Säsongen är över för Viktor Jansson, målvakt i Skoftebyn och svenska landslaget i fotboll. Diagnosen talar om att främre korsbandet i Janssons högra knä är av och att det är operation som väntar.
BILD: JONAS MYRHOLM Säsongen är över för Viktor Jansson, målvakt i Skoftebyn och svenska landslaget i fotboll. Diagnosen talar om att främre korsbandet i Janssons högra knä är av och att det är operation som väntar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden