Ttela

Skoftebyns sorti inget aprilskämt: ”Små marginaler”

Klockan 17.58 på måndagen var säsongen över, de som håller på Skoftebyn hade hoppats att det var ett aprilskämt. I stället tvingades ”Charmörern­a” se på när Borås AIK firade sitt avancemang till Sm-finalen som om man redan vunnit den också. – Det är två b

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se

Det var bortaseger för både Borås och Skoftebyn som tvingade fram en tredje och avgörande Sm-semifinal, och den blev precis så intensiv och jämn som man på förhand kunde ana.

– Vi gör egentligen vår bästa match av de tre i den här serien i dag, det kunde ha gått hur som helst, sa Krister Andersson.

Att det endast tillverkad­es två mål i den första halvleken kunde tillskriva­s lagets båda målvakter, Skoftebyns Christophe­r Solberg och Borås Camil Altun.

Och det är knappast någon tillfällig­het, Solberg har ett förflutet i det svenska landslaget och Altun är en av målvaktern­a i Matija Dulvats senaste landslagst­rupp, den som ska spela en turnering i Slovakien den 10–16 april.

– Han räddade lite mer än tidigare, fortsatte Krister Andersson och syftade på Camil Altun.

Baik-målisen kunde dock inte hindra Lavdim Azemi från att kvittera och spika pausresult­atet till 1–1, framspelni­ngen kom från Bryan Johansson och Lavdims avslut kliniskt upp i nättaket.

När så Andreas Svanström touchade skottet från Nima Kadivar fick Altun kapitulera på nytt, och drömmen om en första Sm-final fanns inom räckhåll för Skoftebyn. Men inte särskilt länge.

2–2 och 2–3 inom loppet av 30 sekunder där det som bedömdes vara ett självmål blev omdiskuter­at.

Abdoulie Bojang slog inspelet från sidlinjen och i mål, en fullträff som godkändes sedan domarparet Liridon Hasani-carlos Kaly bedömt det som touch på Skoftebyns målvakt Christophe­r Solberg.

– En touch hit eller dit, det var så små marginaler den här gången, fortsatte Skoftebyns lagkapten.

Krister Andersson är lagets veteran, med i laget ända sedan första säsongen 2014, och aldrig så nära att få spela Sm-final som nu.

– Vi har aldrig varit i semifinal heller tidigare, och ändå var vi utdömda av expertisen när säsongen började.

Och nu kan hans tionde säsong komma att följas av en elfte.

– Med den grupp vi har, och med Nima (Kadivar) som tränare, vill jag vara med, men jag måste få ihop det hemma också, vi fick vårt andra barn på påskdagen.

Nu snuvades både han och Skoftebyn på vad som kunde blivit en drömfinal mot Uddevalla FC.

– Tråkigt så klart, men vi gav allt.

Fotnot: Sm-finalen mellan Uddevalla och Borås spelas redan nu på lördag.

Skoftebyn Borås AIK

(1–1)

 ?? BILD: ENKELP MEDIA ?? Deppigt värre i Skoftebyn sedan man förlorat den avgörande Sm-semifinale­n, Borås AIK vann i Älvhögsbor­g med 4–2 och är klart för final mot Uddevalla FC.
BILD: ENKELP MEDIA Deppigt värre i Skoftebyn sedan man förlorat den avgörande Sm-semifinale­n, Borås AIK vann i Älvhögsbor­g med 4–2 och är klart för final mot Uddevalla FC.
 ?? ?? Krister Andersson har varit med samtliga säsonger i Skoftebyn Futsal, och har aldrig varit så nära att få spela Sm-final som i år.
Krister Andersson har varit med samtliga säsonger i Skoftebyn Futsal, och har aldrig varit så nära att få spela Sm-final som i år.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden