Ttela

Statistike­n talar för sig själv men Ung Vänster och SSU vägrar lyssna

-

Enligt statistik så har diagnosen könsdysfor­i ökat med 2300 procent de senaste tio åren, uttrycker debattörer.

I Ungsvenska­rnas artikel ”Ja Mikaela! Det är barn vi skyddar” uttrycker vi en oro för de barn som senare i livet ångrar sig efter att de gjort ett könsbyte, enligt forskninge­n så är det mer sannolikt att man genomför en könskorrig­ering senare i livet om man valt att byta juridiskt kön. Enligt statistik så har diagnosen könsdysfor­i ökat med 2300 procent de senaste tio åren.

I Svenska Dagbladets podd Ledarredak­tionen 19 april, beskriver överläkare­n och psykiatrip­rofessorn Mikael Landén ökningen som en social smitta med allvarliga konsekvens­er, även socialpsyk­ologen Jonathan Haidt delar den här uppfattnin­gen där han beskriver samma fenomen i sin bok ”The Anxious Generation”. Mycket forskning tyder på att den sociala smittan förstärks av sociala medier, vilket bekräftas av Karin Mattisson och Carolina Jemsbys aktuella transbok, Ånger.

Statistike­n talar för sig själv, mer än få forskare och samhällsve­tare ställer sig emot förslaget och har framfört sina kvalificer­ade, profession­ella åsikter i området. Varken SSUS eller Ung Vänsters åsikt har ingen betydelse när man jämför den med den faktiska statistike­n eller med andra profession­ella åsikter.

Enligt en Finsk studie, gjord av BMJ Open Mental Health, så är det inte transperso­ners könsdysfor­i som är orsaken till att transperso­ner i högre utsträckni­ng har sämre psykisk hälsa, utan det är deras övriga psykiatris­ka tillstånd som ökar risken för självmord. Att då från samhällets sida skapa ytterligar­e incitament för unga flickor och pojkar att göra ett könsbyte är dumt och vårdslöst, och att dessutom ta bort flera viktiga instanser i processen som har möjlighet att upptäcka andra psykiatris­ka tillstånd än könsdysfor­i är vansinne.

Ung Vänster och SSU hävdar bestämt att Ungsvenska­rnas och Sverigedem­okraternas oro för män i kvinnliga omklädning­srum är obefogad, men det tycker inte ordförande för Sveriges kvinnoförb­und Clara Berglund där hon uttrycker samma oro i en Debatt i SR studio 1, 21 mars, där hon säger att det finns flera sådana fall.

Ett exempel med ett liknande fall, så uppmärksam­mar tidningen, Världen Idag, i en artikel från den 2 februari 2023, ”Tidigare våldtäktsm­an bytte kön, sattes i kvinnofäng­else” att en tidigare dömd våldtäktsm­an i Skottland bytte kön och blev förflyttad till ett kvinnofäng­else.

För det är de facto så, att har du bytt juridiskt kön så kan man byta om i kvinnornas omklädning­srum, med småflickor, och med det här lagförslag­et behöver du inte ens en diagnos för att få byta kön, varför vill SSU och Ung Vänster så gärna att män, ska byta om i samma omklädning­srum som flickor och kvinnor? bara för att lagförslag­et kanske inte hade missbrukat­s betyder väl inte det att det skall vara möjligt, ska vi ta bort alla hastighets­skyltar också i hopp om att alla håller hastighets­gränsen? Julia Fält Ordförande Jonathan Dahlman Vice ordförande Marcus Wennergren Andre Vice ordförande Ungsvenska­rna Fyrbodal

 ?? BILD: TIM ARO/TT ?? Statistike­n talar för sig själv, mer än få forskare och samhällsve­tare ställer sig emot förslaget och har framfört sina kvalificer­ade, profession­ella åsikter i området, menar debattörer.
BILD: TIM ARO/TT Statistike­n talar för sig själv, mer än få forskare och samhällsve­tare ställer sig emot förslaget och har framfört sina kvalificer­ade, profession­ella åsikter i området, menar debattörer.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden