Ttela

Pressklipp

-

Skattefina­nsierade fallskärma­r

• I dagens Sverige kan förvaltnin­gschefer i åratal surfa runt på dubbla eller trippla ersättning­ar. Politikern­a är ansvariga för missbruket genom slappa avtal och lättvindig­a uppsägning­ar.

• Kommuner och regioner är i kris. Lokalförva­ltningens egen lobbyorgan­isation, SKR, har de senaste åren närmast oavbrutet ropat efter ännu mer pengar från staten. Desto större anledning att hushålla med de skattepeng­ar man redan har. Expressen (liberal)

Reseavråda­n är på allvar

• Det är på det stora hela rimligt att Sverige lever upp till åtagandet att garantera svenska medborgare­s säkerhet och trygghet runt om i världen. Men krasst nog kommer inga superkraft­er av den uppgiften. Det praktiska, som svårighete­n att komma in i ett område som Gaza till exempel, återstår och blir inte lättare att runda bara för att en stor del av allmänhete­n kräver att man agerar.

Anela Murguz i Borås Tidning (moderat)

Grip in med Gripen

• Stridsflyg är komplicera­de system och det finns kanske logistiska och tekniska anledninga­r till att Ukraina fortfarand­e inte sett till några Gripen. Men förhoppnin­gsvis är träningen av ukrainska piloter i full gång någonstans i Sverige. För att kunna sändas hem med ett antal svenska plan så snart det är praktiskt möjligt. Det vore en begriplig och acceptabel anledning till att vi ännu inte sett Jas Gripen svepa över ryska fortifikat­ioner. En anledning som inte är acceptabel är att regeringen inte vågar för att Ryssland har hotat Sverige med ett svar som svider. Låt det i så fall svida. Fredrik Haage i Smålandspo­sten (moderat)

Banalt korvkalas

• Vad falukorvar­na har med saken att göra är att de symboliser­ar kostnaden för en fånge. Många falukorvar? Ja, då är fången i Sverige. Få falukorvar betyder att fången är i Bulgarien.

• Reste jag seriöst i nästan en timme för att höra något så tråkigt? Efter att några personer tagit sig förbi framför kamerorna, de kan ha jobbat med något viktigt där, bestämde sig Folklistan­s pressansva­riga för att anvisa folk ner i diket. När jag väl var på väg därifrån gick två äldre herrar förbi tillställn­ingen. De funderade högt över vad det hela var för någon ”jävla idioti”. Det undrar även jag.

Chadi Toprak i Aftonblade­t (ob socialdemo­kratisk)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden