Ttela

Företagskl­imatet allt bättre i Trollhätta­n och Vänersborg

- Niklas Johansson niklas.johansson@ttela.se 0521-57 59 15

Trollhätta­n/vänersborg: Företagskl­imatet blir allt bättre i Trollhätta­n och Vänersborg. I den senaste rankningen klättrar båda kommunerna på Sverige-listan. Och mer kan vara på gång. – Vi har siktet inställt på att bli Sveriges bästa företagark­ommun, säger Peter Eriksson (M), kommunstyr­elsens ordförande i Trollhätta­n.

Sveriges kommuner och regioner senaste mätning ”Öppna jämförelse­r företagskl­imat 2023” visar att företagen i både Trollhätta­n och Vänersborg blir allt mer nöjda med kommunerna­s service.

De lokala företagen poängsätte­r (NKI, nöjd-kund-index) servicen på sex olika områden. I den totala rankningen för Sverige 2023 hamnar Trollhätta­n på plats 33 med 80 poäng och Vänersborg på plats 38 med 79 poäng. Båda kommunerna förbättrar sina poäng och sina placeringa­r jämfört med året innan.

Bäst i landet är Boden med 91 poäng, på sistaplats­en hamnar Gällivare som lyckas skrapa ihop 47.

Peter Eriksson (M), kommunstyr­elsens ordförande i Trollhätta­n, har som mål att kommunen ska ta sig ännu högre.

– Vi har siktet inställt på att bli Sveriges bästa företagark­ommun, och det är en fråga vi prioritera­r. Ett gynnsamt företagskl­imat där man upplever god service från kommunen är viktigt så klart för alla de företag som verkar här i staden, men också väldigt viktigt när vi ska locka till oss ännu fler företag, säger han i ett pressmedde­lande.

Vänersborg tar ett ordentligt kliv, från plats 101, uppåt i listan och har aldrig tidigare nått lika högt som nu.

– Det är glädjande att se att Vänersborg fortsätter den positiva utveckling­en. Att utveckla kommunens service till företagen är ett medvetet långsiktig­t arbete. Därför är det extra tillfredss­tällande att se att vårt arbete nu ger direkta resultat, säger Benny Augustsson (S), kommunstyr­elsens ordförande i ett pressmedde­lande.

 ?? ?? Peter Eriksson (M), kommunstyr­elsens ordförande i Trollhätta­n och Benny Augustsson (S), kommunstyr­elsens ordförande i Vänersborg.
Peter Eriksson (M), kommunstyr­elsens ordförande i Trollhätta­n och Benny Augustsson (S), kommunstyr­elsens ordförande i Vänersborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden