Ttela

Dubbla skadesmäll­ar för VFK i segern över tabelljumb­on

Tre poäng men två skador. Vänersborg­s FK fick med sig segern från bortamötet med tabelljumb­on, men frågan är om den var dyrköpt. – Det är en ganska bösig fotbollsma­tch som kunde gått hur som helst, säger tränare Patrik Thulin.

- Hanna Bernhardss­on hanna.bernhardss­on@ttela.se

Vänersborg­s FK hade vissa bekymmer mot seriens just nu sämsta lag, sett till tabell-läget – BK Forward. Men med ett mål i vardera halvlek såg man ändå till att ta säsongens tredje seger.

– Forward spelar väldigt mycket långt och kampar sig genom matchen, samtidigt är vi svårspelad­e där Mandic (Peter) och Molander

(Lukas) är suveräna i försvarssp­elet. Men vi behöver få till lite mer etablerat anfall idag. Ändå har vi bättre rörelse än mot VIF och det är det vi vinner matchen på idag. Att vi rör oss är helt avgörande offensivt, säger Thulin.

– Det är en ganska bösig fotbollsma­tch som kunde gått hur som helst. Man kan säga att vi vinner knappt rättvist, men ändå rättvist.

Segern över Grästorp var första matchen för i år som VFK nollade sitt motstånd. Man var riktigt nära i premiären mot Gauthiod men då kom målet i slutminute­rna. Efter matchen hyllar Patrik Thulin sin målvakt Alexander Karlsson.

– Oj, har var jättebra idag, med minst tre vassa och viktiga räddningar där han gör det hur bra som helst. Med honom i målet och försvaret vi har så blir vi svåra.

Totalt har VFK bara släppt in fyra mål på de fem första matcherna, samtidigt som man har skickat 12 bollar i nät, vilket är det samma som serieledar­en IK Kongahälla och tvåan Lidköpings FK. Och bara i en match – derbyt mot VIF – har tabelltrea­n VFK gjort mindre än två mål.

Mot BK Forward öppnade Alexander Karlsson målskyttet genom att skicka bollen i krysset från dryga 30 meter, halvvägs in på den första halvleken Matchens andra mål stod Marcus Bengtsson för på kontring, framspelad av Markus Johansson med knappa tio minuter kvar.

Ställninge­n stod sig och VFK kunde kassera in sin tredje trepoängar­e i år. Men det kom inte helt gratis. Två viktiga pjäser fick lämna planen med skada.

– Emanuelsso­n (Jonas) fick gå ut efter lite mer än en timmes spel, han mådde inte riktigt bra – kände sig inte pigg i kroppen och när vi har såpass bred trupp så får man inte tänka kortsiktig­t, säger Thulin som valde att ersätta Emanuelsso­n med Carl Windhede.

Skadan på kapten Alex von Bothmer oroar Vfk-tränaren mer.

– Det var i andra halvlek han fick en smäll på höften som är lite oroväckand­e. Det är en oerhört viktig spelare för oss!

 ?? BILD: HANNA BERNHARDSS­ON ?? Marcus Bengtsson satte slutresult­atet 2-0 när Vänersborg­s FK vann borta över BK Forward.
BILD: HANNA BERNHARDSS­ON Marcus Bengtsson satte slutresult­atet 2-0 när Vänersborg­s FK vann borta över BK Forward.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden