Ttela

Ifk-spelarnas svar – hoppas klubben tackar ja till platsen

IFK Motala drar sig ur elitserien och IFK erbjuds platsen i högsta ligan. Men vad vill spelartrup­pen: fortsätta på ”Återtåget” – eller ta chansen på elitserien? – Det var inte det här man såg framför sig när vi åkte ut, säger Emil Viklund.

- Hanna Bernhardss­on hanna.bernhardss­on@ttela.se

Att IFK Motala drar sig ur elitserien slog kanske inte ner som en bomb, då det spekulerat­s senaste veckorna om att så kommer bli fallet. När nyheten så kom under fredagen riktades mångas blickar mot IFK Vänersborg.

Efter att ha rykt i kvalet och åkt ur bandyns högsta serie för första gången på 38 år, får de nu frågan att ta Motalas plats i elitserien.

– Alltså om jag får bestämma tackar vi ja, men det är upp till klubben, säger spelaren Emil Viklund.

Viklund, som debuterade för IFK 2012, och sedan dess varit kvar i Vänersborg missade hela förra säsongen med bruten fot och fick se sitt lag åka ur från sidan. Nu finns en möjlighet att Vänersborg trots allt spelar i elitserien nästa säsong.

– Det var inte det här man såg framför sig när vi åkte ut, det är lite chockartat. Man tänkte ändå att dom (Motala) skulle köra vidare, så det är så klart tråkigt att det blivit så här.

En av spelarna som var riktigt tydlig med att han blir kvar i IFK Vänersborg efter degraderin­gen var Juho ”Lippi” Liukkonen. Om det blir elitserien eller allsvenska­n återstår att se nu. Oavsett är Lippis samma som efter kvalet – tills annat meddelas.

– Jag har ärligt inte hunnit tänka så mycket på det än. Men jag säger att mitt fortsatta fokus är allsvenska­n och sen får klubben kalla på möte och ta ett beslut. Fram tills dess är jag inställd på allsvenska­n, sen får jag tänka om – om det blir beslut om annat.

Hugo Sjöling är inne på samma spår som Emil Viklund.

– Jag hoppas vi säger ja och tar platsen. Det klart man vill spela i bästa serien och möta de bästa lagen och spelarna.

Har ni truppen för elitserien? – Vi kanske ser ut som ett topplag i allsvenska­n men jag ser inga pro

blem att spela i elitserien med det här laget.

Nyförvärve­t Philip Larsson från Gripen Trollhätta­n väger sitt svar fram och tillbaka, kring huruvida han tycker man ska tacka ja till en eventuell förfrågan om elitseries­pel.

– Jag kan väl tycka att det vore kul att få platsen, men hade heller inte blivit missnöjd om föreningen ser på det långsiktig­t. Det blir absolut kul med elitseries­pel men det kan vara lika bra för gruppen att spela allsvenska­n ihop, säger han och fortsätter:

– Jag ser positivt på det vad det än blir, det blir jäkligt roligt oavsett. Föreningen får ta beslutet som är bästa för klubben, truppen och ekonomin, det lär vara mycket att tänka över. Jag som spelare ska prestera på bandyplan, den andra biten får föreningen ta.

En som gjort resan upp från allsvenska­n till elitserien är rutinerade Mikko Lukkarila som inför den gångna säsongen återvände till Vänersborg.

– Nu har jag inte snackat med killarna än, men själv vill jag spela i elitserien. Det är ju därför man håller på. Sen får föreningen ta ett beslut i allt vad det innebär. Jag valde att skriva på för att spela upp IFK, och har gjort den resan tidigare med Gripen och det är en skithäftig resa den också. Oavsett är varje match tuff och det finns en risk eller vad man vill kalla det, att ta platsen i elitserien, nu när IFK satsat på ett allsvenskt topplag. Men jag tror även vi kan matcha bottenlage­n med det i har nu och det är lång tid kvar att ta in mer om man vill.

Adam Blomster som missade stora delar av säsongen på grund av en knäskada där han var tillbaka till kvalet är mer återhållsa­m med sina tankar kring en eventuell elitseriep­lats.

– Det är jättesvårt att säga nu, mer än det som Tobias (Johansson, klubbchef) har gått ut med. Det är bara att invänta styrelsen och höra vad de har att säga. Sen klart att det kittlar med elitserien. Oavsett vad det blir så blir det bra.

"

Jag hoppas vi säger ja och tar platsen. Det klart man vill spela i bästa serien och möta de bästa lagen och spelarna.

 ?? BILD: SEBASTIAN LAMOTTE ?? IFK Vänersborg­s kan erbjudas en plats i elitserien efter att IFK Motala dragit sig ur. Adam Blomster medger att det ”kittlar” med elitseries­pel men väntar på styrelsens besked.
BILD: SEBASTIAN LAMOTTE IFK Vänersborg­s kan erbjudas en plats i elitserien efter att IFK Motala dragit sig ur. Adam Blomster medger att det ”kittlar” med elitseries­pel men väntar på styrelsens besked.
 ?? ?? Hugo Sjöling hoppas Vänersborg tackar ja om man fr erbjudande­t att spela i elitserien.
Hugo Sjöling hoppas Vänersborg tackar ja om man fr erbjudande­t att spela i elitserien.
 ?? ?? IFK Vänersborg­s Emil Viklund om en eventuell elitseriep­lats: ”Får jag bestämma tackar vi ja, men det är upp till föreningen”.
IFK Vänersborg­s Emil Viklund om en eventuell elitseriep­lats: ”Får jag bestämma tackar vi ja, men det är upp till föreningen”.
 ?? ?? Samtidigt är Juho Liukkonen fortsatt inställd på allsvenskt spel, så länge inget annat beslut tas.
Samtidigt är Juho Liukkonen fortsatt inställd på allsvenskt spel, så länge inget annat beslut tas.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden