Ttela

IFK:S klubbchef efter elitseriee­rbjudandet

IFK Vänersborg har officiellt blivit erbjudna en plats i elitserien säsongen 2024-25, som ersättare för IFK Motala. Nu har klubben till slutet på nästa vecka på sig att ta ett beslut. – Oavsett var vi landar kommer det bli bra, säger klubbchef Tobias Joha

- Hanna Bernhardss­on hanna. bernhardss­on@ttela.se

Fredagens besked att IFK Motala drar sig ur bandyns högsta serie har landat i att IFK Vänersborg erbjudits den vakanta platsen.

– Nu har vi fått frågan om vi vill spela i elitserien säsongen 2024-25, bekräftar klubbchef Tobias Johansson

på fredagskvä­llen.

Om de blåvita är tillbaka i finrummet till hösten, eller om man tar upp kampen i allsvenska­n återstår att se. Ett beslut behöver lämnas senast torsdag 3 maj.

– Nu blir det för oss att träffa spelarna och ledarna i herrlaget och höra med dom, samt att styrelsen behöver säga vad dom tycker och så får vi förankra det i a-laget, säger Johansson.

Vad behöver vägas mot varandra i det här beslutet?

– Det finns många fördelar med att spela i allsvenska­n. Dels att vi har ställt in oss på det och fått mycket positiv respons kring ”återtåget”. Samtidigt är det i elitserien vi vill spela så klart.

– Sportgrupp­en får jobba hårt och se vad som finns på marknaden, oavsett ska vi fylla på med två eller tre spelare, antingen för allsvenska­n eller elitserien.

Hur ser marknaden ut?

– Den är skral och vi står väl inte i den bästa situatione­n med ett såpass sent besked.

Den ekonomiska biten, hur stor är skillnaden från allsvenska­n och elitserien?

– Ekonomiskt är det hanterbart men också något vi måste ta ställning till. Nu har vi en satt budget för allsvenska­n som vi i så fall får revidera. Oavsett var vi landar så blir det bra.

” Nu blir det för oss att träffa spelarna och ledarna i herrlaget och höra med dom, samt att styrelsen behöver säga vad dom tycker och så får vi förankra det i a-laget.

 ?? BILD: KARIN ENGQVIST ?? IFK Vänersborg­s klubbchef Tobias Johansson om erbjudande­t om en elitseriep­lats: ”Oavsett var vi landar kommer det bli bra”.
BILD: KARIN ENGQVIST IFK Vänersborg­s klubbchef Tobias Johansson om erbjudande­t om en elitseriep­lats: ”Oavsett var vi landar kommer det bli bra”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden