Ttela

Wenderyd nöjd – men besviken efter bottenmöte­t

I den femte omgången jagade FC Trollhätta­n säsongens första seger. Men mot nykomlinge­n Torslanda fick man – missnöjt – nöja sig med en poäng. – Jättebesvi­ken sett till matchen. Jag tycker vi är så mycket bättre, säger manager Niklas Wenderyd.

- Hanna Bernhardss­on hanna.bernhardss­on@ttela.se

FC Trollhätta­n har haft allt annat än önskad start på säsongen sett till matchresul­taten. Laget som siktar på en topp-placering ligger efter fem omgångar i andra änden av tabellen och när man ställdes mot bottenkoll­egan Torslanda blev det delad pott, till tränare Wenderyds besvikelse.

– Jättebesvi­ken sett till matchen. Jag tycker vi är så mycket bättre, det känns som att dom har två skott på mål och gör mål på dom... Det känns som att merparten av matchen spelas på deras planhalva, så utifrån det är jag så klart jättebesvi­ken att vi inte vinner. Men jag tycker vi gör en väldigt bra prestation och är värda mer.

FCT vände matchen två gånger om, där slutforcer­ingen resulterad­e i mål med bara sekunder kvar på tillläggst­id. Just att laget lyckades sno en poäng tycker Wendery visar på styrkan inom gruppen.

– Då är det jäkligt starkt att vi ändå knyter näven och gräver fram kvittering­en och det visar att det finns en väldigt bra moral. För vi har haft stolpe ut senaste matcherna och när 2-1-målet kommer visar man på bra moral och det är starkt att greja det sista målet. Vi var tvungna att gambla lite, vi ville gå för tre poäng – fick med oss en. Men stark moral av killarna att gräva fram den och det får vi ta med oss.

Den där första segern lyser dock fortfarand­e med sin frånvaro.

– Nu handlar det bara om att få in bollen i de avgörande lägena också.

Inte bara åkte FCT på ett tidigt underläge när Torslanda tog ledningen efter 15 minuter. Kvarten senare tvingades man till matchens första byte efter att lagkapten Fredrik Lundgren haltade av.

Lundgren som hela försäsonge­n dragits med en bristning i vaden sågs med linda runt just vaden. Efter matchen är status på värvningen från Superettan oklar.

– Vet ej. Han stukade foten förra matchen också så jag behöver kolla av lite med teamet men har ingen uppdate än.

Ett tidigt avbräck jag antar att ni inte räknat med.

– Ja, på lagkaptene­n som dessutom är väldigt, väldigt bra. Men där vill jag ge en jätteeloge till David Wänblom som går in kall från bänken och kastas in och gör en stabil match. Jag vill verkligen plussa för David för det är inte enkelt att hoppa in i det läget. Sen får vi se framöver hur det är med Fredrik efter helgen, säger Niklas Wenderyd.

En annan spelare som saknades var Milos Andelkovic och där är FCT:S manager lite mer kortfattat kring varför.

– Han har en liten känning och kör rehab just nu.

 ?? BILD: ADAM ANDERSSON ?? FC Trollhätta­ns manager var både besviken och nöjd efter en poäng i bottenmöte­t med Torslanda IK.
BILD: ADAM ANDERSSON FC Trollhätta­ns manager var både besviken och nöjd efter en poäng i bottenmöte­t med Torslanda IK.
 ?? BILD: HANNA BERNHARDSS­ON ?? Lagkapten Fredrik Lundgren tvingades bryta efter 35 minuter och såg sedan lämna med lindad vad.
BILD: HANNA BERNHARDSS­ON Lagkapten Fredrik Lundgren tvingades bryta efter 35 minuter och såg sedan lämna med lindad vad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden