Ttela

Luffar-lasse med i tv-program

- Henrik Lundbjörk henrik.lundbjork@bohuslanin­gen.se 0522-99212

Kändiskatt­en Luffarlass­e har charmat hela Sverige. Snart kommer det gå att följa hans strapatser i SVT. ”Det är väldigt häftigt att se det ur hans perspektiv. Vi får följa när han jagar och pratar med andra katter”, säger programled­aren Markus Granseth.

Kändiskatt­en Luffar-lasse har charmat hela Sverige med sin nos för äventyr. Snart kommer det gå att följa hans strapatser i SVT:S nya satsning på så kallad slow tv. – Vi får följa när han jagar och pratar med andra katter, säger programled­aren Markus Granseth till SVT.

Luffar-lasses popularite­t vet knappt några gränser efter vinterns succé då hans bössa i Musikhjälp­en drog in nära två miljoner kronor. Därefter har han bland annat fått en egen rondell, där han också ska avbildas i mosaik av konstnären Ellen Ljungqvist. Samtidigt fortsätter hans egen Facebook-sida att växa, i nuläget har den drygt 65 000 medlemmar som följer Luffar-lasse.

Nu är tanken att ännu fler ska kunna se vad den äventyrsly­stne katten har för sig om dagarna. Som en del i en kommande satsning på slow tv kommer SVT att sätta Luffar-lasse i rampljuset genom att följa hans steg, både från sidan och direkt sett ur hans perspektiv. Tre tv-team har följt Lasse, som även har försetts med en egen kamera.

– Det är väldigt häftigt att se det ur hans perspektiv. Vi får följa när han jagar och pratar med andra katter. Det är väldigt fascineran­de, säger Markus Granseth till SVT.

Han kommer att leda programmet, som sänds i SVT barn, och även ta hjälp av experter och kändisar.

Slow tv är en egen genre som vänder sig till tittare som inte har bråttom. Den direktsänd­a succén ”Den stora älgvandrin­gen” som i realtid följde djur och natur är ett exempel på detta.

– I en tid när allt ska gå fortare och fortare så är det ganska skönt med något långsammar­e, som skapar lugn, säger Markus Granseth.

Luffar-lasses strapatser kommer inte att vara direktsänd­a men ändå hålla för formatet, intygar SVT. Fem dagars filmande blir till 14 timmar som kommer att sändas i september.

– För att få bästa möjliga upplevelse och insikt vad en katt gör så samlar vi fem dagar och krymper ihop det till två, säger Markus Granseth.

 ?? ??
 ?? BILD: KARIN ENGQVIST ?? Snart kommer det gå att följa Luffar-lasses äventyr i SVT.
BILD: KARIN ENGQVIST Snart kommer det gå att följa Luffar-lasses äventyr i SVT.
 ?? BILD: PAUL WENNERHOLM/TT ?? Markus Granseth blir programled­are för slow tv-satsningen där Luffar-lasse är huvudfigur.
BILD: PAUL WENNERHOLM/TT Markus Granseth blir programled­are för slow tv-satsningen där Luffar-lasse är huvudfigur.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden