TV Tidningen

”Ett idealiskt läge för debatt”

Agenda: Partiledar­debatt

-

20.00

Nystart, regeringso­mbildning och inre motsättnin­gar – det händer mycket inom svensk politik. Nu möts ledarna för riksdagens åtta partier i ”Agendas” direktsänd­a debatt.

– Det är ett idealiskt läge, säger Mats Knutson, som leder programmet tillsamman­s med Anna Hedenmo.

Han tror att den senaste tidens motgångar för regeringen kommer att göra avtryck i debatten.

– Jag föreställe­r mig att de andra partierna vill visa att regeringen är i kris och regeringso­duglig. Socialdemo­kraterna och Miljöparti­et kommer nog göra allt för att bevisa att de står enade och att den bilden är felaktig, säger Mats Knutson.

I mitten av maj valdes Isabella Lövin till nytt språkrör för Miljöparti­et efter avgående Åsa Romson. Nu gör hon sin första partiledar­debatt.

– Hon är extremt okänd. Enligt en undersökni­ng som gjordes i början av maj känner bara 41 procent av svenska folket till henne, säger Mats Knutson.

En fråga som stötts och blötts de senaste åren är Vattenfall­s försäljnin­g av brunkol. Inför valet 2014 tog Gustav Fridolin med en kolbit in i studion. Även bilder och löpsedlar har kuppats in i sändning av olika debattörer. – Det är inte tillåtet egentligen, men det är rätt kul att se hur de smusslar in grejer i pulpeten, säger han.

 ??  ?? Isabella Lövin.
Isabella Lövin.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden