TV Tidningen

Vilka gör fotbolls-EM bäst?

- Jan-olov.andersson@aftonblade­t.se

Ishockey-VM kom och trots en final utan Tre Kronor sågs den av nästan en miljon, faktiskt nästan lika många som samtidigt såg Fredrik Lindström i populära ”Tänk om” filosofera för sig själv om det som en gång hände aldrig hade hänt. Sport drar stor publik. Nu väntar en månads fotbolls-EM. Start fredag 10 juni med Frankrike– Rumänien i TV4. Sedan två eller tre matcher nästan varje dag fram till och med finalen söndag 10 juli, också i TV4.

Annars delar våra största tv-kanaler upp EM mellan sig.

Det är förstås vad som händer på fotbollspl­anerna som är det viktiga. Ska Spanien försvara titeln? Hur ska det gå för Lars Lagerbäck- ledda Island? Och hur ska det gå för Sverige mot Irland, Italien och Belgien, i det som blir Zlatan Ibrahimovi­cs, Kim Källströms och Andreas Isakssons tackochtil­l landslaget? Första matchen mot Irland i SVT2, måndag 13 juni.

Men det blir också intressant att se vem som klarar sändningar­na bäst av public service-tv och TV4.

Orkar inte längre reta mig på all jäkla reklam i TV4:s sändningar, sådant som gör att svensk tv:s bästa expertkomm­entator – Olof Lundh – inte får så stort utrymme som han borde få. Undrar dock om inte han, kollegan Hanna Marklund och programled­aren Anna Brolin är lite missnöjda med att TV4 kör sin EM-studio från hemmaplan i Stockholm. Av snålhet eller säkerhetss­käl, känslan blir inte densamma.

André Pops, Johanna Frändén och Daniel Nannskog sitter i en studio precis vid Eiffeltorn­et. David Fjäll, Jane Björck och förre spelaren Matias Concha i en annan där de närgånget följer det svenska landslaget.

Tycker det är jämnt skägg mellan matchkomme­ntatorerna och -experterna. Så det faktum att SVT har två studior i Frankrike gör att de ligger lite på plus i förväg.

Känslan blir inte densamma

 ??  ?? KANALKAMP TV4 (överst) sänder sitt studioprog­ram från Stockholm. Sveriges television (nederst) följer det svenska landslaget på plats och har en studio intill Eiffeltorn­et. Det kan ge public service-kanalen ett försprång.
KANALKAMP TV4 (överst) sänder sitt studioprog­ram från Stockholm. Sveriges television (nederst) följer det svenska landslaget på plats och har en studio intill Eiffeltorn­et. Det kan ge public service-kanalen ett försprång.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden