TV Tidningen

”Jag vill utvecklas och hitta nya vägar”

Cirkeln är sluten. För nästan exakt 20 år sedan gjorde hon debut i ”Allsång på Skansen”. Nu tar Sanna Nielsen själv över som programled­are. – Det är klart att jag är lite nervös, säger hon.

- Johan Brännström abtv@tt.se

För många framstår hon som ett självklart val – folklig, rutinerad, mångsidig som artist och hyllad efter insatsen som programled­are för Melodifest­ivalen tillsamman­s med Robin Paulsson förra året. Men själv hade hon inte räknat med att hon skulle leda Sveriges kanske allra folkkärast­e program redan nu.

– Om jag hade trott att frågan skulle komma, så var det kanske om tio år. Så jag blev lite chockad först, men samtidigt jätteglad, säger Sanna Nielsen.

Planerna var egentligen att hon skulle fokusera på sitt 20-årsjubileu­m som artist i år och bland annat spela in nya låtar.

– Jag var tvungen att ta det ett varv med sambo, familj, management och skivbolag. Så jag funderade i en vecka, sedan ringde jag SVT och sa: ”Okej, vi kör”. Jag tänkte att man tackar inte nej när man får en sådan här fråga.

Lasse betyder mycket

Hon vill inte ranka sina företrädar­e, men säger att Lasse Berghagen har en speciell plats hos henne.

– Mitt första minne är med Lasse, eftersom det är 20 år sedan jag var med själv. Han var ju allsången och är det fortfarand­e för många. Sedan tycker jag att Måns Zelmerlöw och Petra Marklund verkligen har gjort allsången till sina program. Som jag hoppas att jag också kommer att göra.

Hur exakt hon kommer att göra det till sitt eget är inte helt klart

än. – Jag vet inte riktigt hur jag kommer att landa i den här rollen än. Men jag kommer nog att göra lite fler grejer än de andra programled­arna gjorde, mer samarbeten med olika artister.

Van vid att bli bedömd

Trots sin rutin så känner hon viss press inför uppdraget. – Jag vet att alla har en åsikt om ”Allsång på Skansen”. Samtidigt är jag van vid att bli bedömd. Det tillhör jobbet. Men man kan inte göra alla nöjda, jag kan bara göra mitt bästa. Sanna Nielsen berättar att programled­arskapet i Melodi-

Melodifest­ivalen lärde mig att ha kul

festivalen stärkte henne.

– Jag vågar nog slänga mig ut mer och prova saker jag inte vet om jag klarar av. Jag lärde mig att behålla lugnet. Att bara ha kul och njuta.

Du fick beröm för din humoristis­ka sida i Melodifest­ivalen. Kommer vi att få se mer av den på Skansensce­nen?

– Kanske lite. Det ska vara en lättsam jargong, och kännas spontant. Däremot kommer jag nog inte att fokusera på humorn.

Det kommer hon dock att göra i höst, då hon gör revydebut i ”Oscarsrevy­n”.

– Det känns både roligt och läskigt. Vi hade manusgenom­läsning för några veckor sedan. Det var jag, Dan Ekborg och Robert Gustafsson. Då fick jag nypa mig i armen.

Du verkar vara i en fas i din karriär där du vill bredda dig?

– Ja, det har jag varit i fyra fem år. Jag längtar efter att få hitta nya vägar och utvecklas, inte bara stå kvar på samma ställe.

Vad det innebär för en eventuell fortsättni­ng med ”Allsång på Skansen” vill hon inte svara på.

– Jag tar en säsong i taget. Jag vill gärna testa och se om jag trivs med det och om produktion­en trivs med mig. Vi får se vad som händer.

 ?? Foto: JANNE DANIELSSON/SVT ??
Foto: JANNE DANIELSSON/SVT
 ??  ?? Markoolio hos Berghagen 2002.
Markoolio hos Berghagen 2002.
 ??  ??
 ??  ?? Joakim och Sanna.
Joakim och Sanna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden