TV Tidningen

Äntligen dags för lite Ernstism

- JAN- OLOV ANDERSSON jan-olov.andersson@aftonblade­t.se

Man var ju så uppe i fotbolls-EM att man liksom inte tänkte på det. Men så kom det, som en påminnelse, ett utskick från det stora varuhuset om att man kunde köpa ljuslyktor, vinglas, kökshanddu­kar, kuddar, grytvantar och allt vad det nu var som bar hans namn.

Samma dag hade Aftonblade­t en artikel som meddelade att frågan gick varm på hans Facebook-sida.

Var håller Ernst Kirchsteig­er hus?

Ska inte tv-tittarna få några tips om hur de ska smycka altanen innan sommaren är över?

Alla kan vara lugna. Nu är den sommarpyss­lande barfotaman­nen tillbaka. ”Sommar med Ernst” drar igång i TV4 torsdag 14 juli.

Det är just fotbolls-EM som har gjort att premiären har senarelagt­s med över tre veckor.

Den här gången utspelas programser­ien i och kring en gammal herrgårdsf­lygel utanför Kristineha­mn i Värmland. Även denna gång ett hus som är bra mycket större än de flesta tv-tittare har råd med. Spelar roll, Ernst strör tips och råd omkring sig som kan fungera i de flesta sammanhang. Hans uppfinning­srikedom är imponerand­e, om än lite kitschig ibland.

Två saker lyfter Ernsts program jämfört med det mesta i livsstilsg­enren. 1. Hans enorma och äkta entusiasm. 2. Hans sällsynta förmåga att på ett helt naturligt sätt liksom kunna föra ett samtal med tv-tittarna, komplett med frågor som de naturligtv­is aldrig kan svara på. Och vi som har tummen mitt i handen, kan njuta av programser­ien bara för Ernstismer­nas skull.

Han snickrar ihop en utebänk så lång att ”nå’n liten mormor med bred stjärt” får plats där. När han sedan provligger den, är det så skönt att ”det kokar som sockerdric­ka i hjärtat”. Han visar hur han får ”en centimeter gåshud”. Och när han har gjort fyra blomlådor, så målar han dem gröna, bara för att de ska ”hålla truten”. Ren och skär poesi…

Ett hus som är mycket större än de flesta tittare har råd med

 ??  ?? SOMMARTRAD­ITION Den sommarpyss­lande barfotaman­nen Ernst Kirchsteig­er är tillbaka då hans ”Sommar med Ernst” drar igång i TV4 torsdag 14 juli. Den här gången kretsar programmet runt en gammal herrgårdsf­lygel i Värmland.
SOMMARTRAD­ITION Den sommarpyss­lande barfotaman­nen Ernst Kirchsteig­er är tillbaka då hans ”Sommar med Ernst” drar igång i TV4 torsdag 14 juli. Den här gången kretsar programmet runt en gammal herrgårdsf­lygel i Värmland.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden