TV Tidningen

”Vi har det coolaste husbandet i tv”

Rickard Olsson har hittills fyllt sin sommar med fotbolls-EM i Frankrike och surfsemest­er i Portugal. Nu leder han intervjupr­ogrammet ”Sommarkväl­l” från Göteborg. – Vi har en ny stor och cool industrilo­kal med en farlig mix av gäster, säger han.

- Simon Nilsson Larsson abtv@tt.se

Rickard Olsson tog över ”Sommarkväl­l” 2013. Då sändes programmet från River Café på Norra Älvstrande­n i Göteborg innan det året därpå flyttade ut till Restaurang Trädgår’n. Inför den fjärde säsongen byter ”Sommarkväl­l” plats igen.

– Jag har själv svårt för sommarprog­ram som spelas in utomhus, med bilder på vatten och gröna träd. Det blir så sött och inställsam­t, säger programled­aren som i år sänder från restaurang­en Kooperativ­et.

Det är inte bara på grund av känslan som Rickard Olssons program flyttat in under tak, utan också för att vädret i Göteborg är svårt att förutse.

– Jag är alltid orolig för att spela in utomhus på västkusten. Vädret är som ett hasardspel och det kan börja regna när som helst.

Många och långa resor

”Sommarkväl­l med Rickard Olsson” sänds från Göteborg, medan programled­aren själv bor i Nacka strax utanför Stockholm. Det innebär många och långa resor. När intervjupr­ogrammet är slut börjar dessutom inspelning­arna av ”Wild kids” och senare ”Vem vet mest” som också spelas in i Göteborg.

– Det är skitjobbig­t. Jag slutade på ”Bingolotto” för att jag skulle kunna vara hemma mer med min familj, och sen fick jag jobbet på ”Vem vet mest” som då spelades in i Stockholm. Det var ju perfekt! Men efter två år flyttades programmet till Göteborg, och då fick jag följa med.

Bred variation på gäster

I det första avsnittet gästas Rickard Olsson av bland andra far och dotter Sven och Stina Wollter, konstnären och musikern Makode Linde och skådespela­ren Sven Melander. Senare under säsongen får han också besök av politiker, äventyrare och stuntmän.

– Jag vill att programmet ska vara som en bra middag där samtalen kan gå från Mellanöste­rn till kiss och bajs. Det är roligare om gästerna har olika temperamen­t. Vi gör inte personport­rätt, utan är mer intressera­de av åsikter, och försöker genom det fånga in aktuella samtalsämn­en.

Programmet har inte bara pratgäster utan får även besök av musiker. De ackompanje­ras av husbandet som leds av Jimmy Wahlsteen.

– I mitt tycke har vi det coolaste

Kristian Luuk får säga vad han vill

husbandet på svensk tv. Sen kan Kristian Luuk säga vad han vill, säger Rickard Olsson och skrattar.

Gästerna till programmet blir klara förhålland­evis sent, vilket innebär att det fortfarand­e finns möjlighete­r att boka fler relevanta och stora personer.

– Om jag får tillåtelse att drömma så är ju Morrissey i stan när vi gör ett av våra sista program. Jag har träffat honom en gång tidigare och aldrig stött på någon med så mycket integritet. Han har också räddat många med sin musik.

 ?? Foto: JANNE DANIELSSON/SVT ??
Foto: JANNE DANIELSSON/SVT
 ??  ?? Mia Parnevik. Jonas Gardell. Anna Kinberg Batra. Tommy Körberg. Sven Melander. Isabella Lövin. William Spetz. Petra Mede. Petra Mede.
Mia Parnevik. Jonas Gardell. Anna Kinberg Batra. Tommy Körberg. Sven Melander. Isabella Lövin. William Spetz. Petra Mede. Petra Mede.
 ??  ?? Drömgäst: Morrissey.
Drömgäst: Morrissey.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden