TV Tidningen

Antikrunda­n med extra allt

Engelska antikrunda­n

-

20.00

I ”Engelska Antikrunda­n” finns det dubbelt upp av allting jämfört med den svenska versionen. Och kändisrega­lierna är inte att leka med.

– Vi hälsade på när BBC spelade in ett avsnitt i England. Då dök det upp en ung tjej med en resväska som hon hade fått som hade tillhört Michael Jackson. I den fanns kläder, toalettpry­lar, hudbleknin­gstvål och teckningar från hans barn. Helt otroligt, säger Ulrika Midunger, producent för den svenska ”Antikrunda­n”.

När den svenska varianten skulle starta i slutet av 1980-talet var BBC i Malmö för att visa SVT hur de skulle jobba. För några år sedan åkte Ulrika Midunger och Pernilla Månsson Colt till England för att besöka en inspelning­splats och se om någonting hade förändrats sedan dess.

– Det var slående hur lika vi fortfarand­e jobbar. Men allting är dubbelt så stort där. De har dubbelt så många experter, dubbelt så mycket publik, får in dubbelt så mycket saker och spelar in dubbelt så länge, säger Ulrika Midunger med ett skratt.

Hon framhåller hur viktigt programmet är, för bevarandet av gamla möbler. – Dels lär man sig mycket om historia när man tittar, dels märker vi också att folk har lärt sig att vara rädda om sina möbler. Och att tänka efter innan de slänger saker.

 ??  ?? Michael Jackson.
Michael Jackson.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden