TV Tidningen

Med fullt fokus på musiken

Sommarkrys­set

-

20.00

Det har varit mycket på schemat för Amanda Winberg sedan ”Idol”. Men hon vill fortsätta köra på med full gas – och i höst släpper hon nytt.

I våras släppte Amanda Winberg sin första singel, ”Shutdown”, och i kväll får vi se henne framföra den live i ”Sommarkrys­set”.

– Jag kommer att ha med mig ett gäng tjejer som jag tycker är riktigt coola. Det ska bli kul, säger hon.

Sedan ”Idol”-finalen avgjordes förra året – Amanda slutade på andra plats – har hon hållit sig sysselsatt. Förutom ”Idol”-turnén har hon arbetat intensivt i studion. Nästa singel kommer att släppas i september, avslöjar hon.

– Jag håller på att arbeta fram nytt material som känns riktigt bra. Visionen och målet med min musik är att det ska vara en blandning av hiphop och pop, och vissa låtar kommer att vara mer influerade av det ena eller det andra.

Att andraplats­en i ”Idol” skulle ha gett henne någon föreller nackdel som musiker har hon inte reflektera­t över.

– Jag gick in med inställnin­gen att jag ville visa så mycket av mig själv som möjligt, inte att jag skulle hamna på någon speciell placering. Men jag är väldigt glad att jag fick vara med så länge som jag var, säger hon.

Studion har hon inte lämnat på hela sommaren och planerar inte att göra det framöver heller – förutom några avstickare för spelningar. Annars är det fullt fokus som gäller.

– Jag är motiverad och vill fortsätta att bara fokusera på min musik. Övriga artister i veckans ”Sommarkrys­set” är SaRaha, Malena Ernman, State of Sound och Jakob Karlberg.

 ??  ?? Från ”Idol 2015”.
Från ”Idol 2015”.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden