TV Tidningen

Stenmarck tar med sig ny låt

Allsång på Skansen

-

20.00

Martin Stenmarck gästar Sollidensc­enen, och tar med sig en personlig låt. – Den handlar om platser jag hyser stor kärlek till, säger han.

Martin Stenmarck, som fick sitt stora genombrott med ”Las Vegas” i Melodifest­ivalen 2005, sjunger för första gången sin nya låt i tv.

– Den är nästan som en hymn och höjer sommarkäns­lan. Jag kan nästan lova att den kommer att leva länge. Målet är att den är med i allsångshä­ftet om tio år, säger artisten med ett skratt. När han gör musik i samma genre som ”Las Vegas” igen är en öppen fråga.

– Jag älskar den låten! Men allt har sin tid, och som artist handlar det om att variera sig emellanåt och spela olika typer av musik. Vem vet, om tio år är jag kanske i entertainm­entgenren igen, säger artisten.

Hans starkaste allsångsmi­nne är från 1996. Han var 23 år, hade axellångt hår och en karriär på gång. Han skulle sjunga duett med Lena Ljung i ”Allsång på Skansen”.

– Det var ett av de första stora framträdan­dena jag gjorde. Det var mycket folk och jag var så nervös. Allt blev natsvart i huvudet när jag gick ut på scenen. Jag minns att Lasse Berghagen, som ledde programmet då, sa något. Bandet började spela … men det var fortfarand­e nattsvart. Till slut gick det ändå på något sätt vägen. – Det är både mitt värsta allsångsmi­nne och det tillfälle jag kommer ihåg mest.

 ??  ?? Léon. Sanna Nielsen och Systerpols­kan. Ola Aurell.
Léon. Sanna Nielsen och Systerpols­kan. Ola Aurell.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden