TV Tidningen

Mycket talar emot detta OS

- Jan-olov.andersson@aftonblade­t.se

Nä, ännu har inte den där riktiga OS-entusiasme­n infunnit sig, trots att sommar-OS i Rio de Janeiro startar nu på fredag 5 augusti. Så mycket talar ju emot detta OS. Och då tänker jag inte ens på hur spelen ekonomiskt kan drabba ett redan hårt ansatt brasilians­kt folk, utan (mer egoistiskt) hur det ser ut för oss som tv-tittare.

Kring friidrotte­n, symbolen för sommarolym­piaderna, är det mycket dopningssk­andaler. U21landsla­get i fotboll, som vann EM, har nu en trupp med reserver för reserverna. Sedan går ju många av tävlingarn­a mitt i natten. Och ska verkligen MTG fixa biffen att sända mer än någonsin, cirka 2 000 timmar, i tolv olika kanaler?

Det sistnämnda behöver vi nog inte oroa oss för. Man genomförde vinter-OS i Sotji i Ryssland för två år sedan på ett exemplaris­kt sätt. Ola Wenström, Carolina Klüft, Frida Nordstrand och Niklas Jihde fortsätter som programled­are. Popstjärna­n Lisa Miskovsky har avancerat från reporter till programled­are för ett morgonmaga­sin som sammanfatt­ar nattens händelser. Bland MTG:s värvningar finns veteranen Lasse Bengtsson (före detta TV4) och experter som Jörgen Persson (bordtennis) och ”Snabba cash”-stjärnan Dragomir Mrsic (taekwondo).

Så här i förväg är det mer att det går inte att – som inför fotbolls-EM, då man visste det var matcher klockan 15, 18 och 21 – planera sitt tv-liv. Nu är det först en jäkla massa försökstäv­lingar på udda tider.

Fast sedan sitter vi förstås där. När Sarah Sjöström simmar. När Henrik Stenson spelar golf. När Kosovare Asllani gör avspark. När någon vi aldrig hört talas om kryper ned i en jolle med segel. Om MTG kan räkna hem de ungefär 250 miljoner kronor de (enligt branschmed­ia) har satsat på OS-sändningar­na är inte vårt problem. De kan rimligtvis inte få färre tittare, då knappt en människa normalt tittar på TV3 i augusti…

En jäkla massa försökstäv­lingar på udda tider

 ??  ?? EN HEL DEL OS Carolina Klüft, Frida Nordstrand, Ola Wenström och Niklas Jihde leder sändningar­na från Rio de Janeiro. När nu MTG står för kalaset utlovas det mer OS på tv än någonsin tidigare, cirka 2 000 timmar i tolv olika kanaler.
EN HEL DEL OS Carolina Klüft, Frida Nordstrand, Ola Wenström och Niklas Jihde leder sändningar­na från Rio de Janeiro. När nu MTG står för kalaset utlovas det mer OS på tv än någonsin tidigare, cirka 2 000 timmar i tolv olika kanaler.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden