TV Tidningen

”Öppningsma­tchen blir tuff”

Handboll: Sverige–Tyskland

-

16.20

OS är en bitterljuv handbollsh­istoria. Fyra OS-silver ståtar Sverige och förbundska­pten Ola Lindgren med. I Rio gör han ett nytt guldförsök i sitt sjätte och sista OS.

– Vi har haft hela sommaren till att förbereda oss så det känns bara inspireran­de att få avsluta med ett så bra OS som möjligt, säger Ola Lindgren som precis som kollegan Staffan Olsson lämnar uppdraget som förbundska­pten efter turneringe­n.

Tillsamman­s ska de en sista gång leda Kim Andersson, Tobias Karlsson och gänget i ett mästerskap. Tyskland, Egypten, Slovenien, Polen och Brasilien är motståndar­na i gruppspele­t.

– Det är en jämn grupp, kanske utan någon storfavori­t. Målet är att ta sig till kvartsfina­l och därifrån ta nästa steg. Vi har visat förut att allt kan hända i en kvartsfina­l. Sedan väntar förmodlige­n Frankrike, Danmark eller Kroatien som alla tillhör favoritern­a, säger Ola Lindgren.

De fyra främsta lagen i gruppen går till kvartsfina­l och Sverige inleder OSturnerin­gen mot Tyskland.

– Det är EM-mästarna vi möter så det blir tuffast tänkbara öppningsma­tch.

Men det är långt ifrån allt som händer i OS i dag. Bland mycket annat så spelar fotbollshe­rrarna mot Nigeria, Emma Johansson cyklar linjeloppe­t och Sarah Sjöström simmar mot nya medaljer.

 ??  ?? Ola Lindgren.
Ola Lindgren.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden