TV Tidningen

Nördig och pinsam nostalgi

Årets retro

-

20.00

I nystartade ”Årets retro” tycker man att nördig nostalgi är kul. Hur mycket vill vi egentligen minnas vi av 1980och 1990-talet? I programmet tävlar deltagarna Karin Magnusson och Adam Alsing, Jan Gradvall och Parisa Amiri samt Mats Strandberg och Hanna Fahl om vem som bäst minns 1980- och 1990talet. Journalist­en Hanna Fahl tycker om den här typen av frågesport.

– Det var superkul. Jag älskar frågesport­er och quiz. Det var roligare än jag trodde.

Hon erkänner dock att frågorna var svåra och att hon fick leta djupt bland gamla minnen.

– Det var mycket som jag inte kunde svara på direkt men som jag hade kvar i bakhuvudet. De hade faktiskt knåpat ihop rätt så svåra frågor måste jag säga.

1980-talet minns hon knappt eftersom hon var liten då men 1990-talet kommer hon ihåg, speciellt genom dess känneteckn­ande musikstila­r.

– Det var då jag upptäckte popmusiken och började spela i band. Jag har bra minnen från grungeeran via technoperi­oden till indiepopen.

Trots varma minnen är hon glad över att eran är över.

– Vad jag inte vill ha tillbaka från 1990-talet? Det mesta! Det var väl kul när det pågick men jag är ärligt talat inte sugen på en 1990-talsreviva­l. Jämfört med i dag så var det väldigt ojämställt. Allt var inte bättre förr.

Programled­are är Gina Dirawi och Henrik Schyffert.

 ??  ?? Kurt Cobain.
Kurt Cobain.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden