TV Tidningen

Här är en tänkbar tittarsucc­é

- Jan-olov.andersson@aftonblade­t.se

Det är en ordentlig satsning från TV4:s sida, för höstens fyra program av ”Sveriges bästa” – start lördag 17 september – kallas för den första säsongen. Av flera då, får vi anta.

Massor av kända gäster. Allas favoritpro­gramledare David Hellenius.

Då struntar säkert tv-tittarna i att det är en uppenbar stöld av SVT:s ”Folktoppen”.

Gick två säsonger 2005–2006. Leddes av Shirley Clamp, Jovan Radomir och David Bexelius i en säsong och av Hans Rosenfeldt och Clamp den andra. Tv-tittarna hade röstat och utsett vinnare i kategorier som bästa svenska tv-figur, popklassik­er, programled­are, minnesvärd­a tv-ögonblick, kvinnliga och manliga artist och många fler.

Nu har TV4:s tittare, via kanalens sociala medier, röstat fram bästa film, komiker, artist och sportögonb­lick.

Först ut är programmet om film. För att det skulle bli riktigt spännande, borde väl kanske inte TV4 ha avslöjat några av gästerna i förväg. Har dock förståelse för att de förstås vill locka tittare också. Jag tänker inte avslöja fler namn än vad TV4 själva gör i sin tablå: Lasse Åberg, Rolf Lassgård, Helena af Sandeberg, Jan Guillou, Bahar Pars och Sven Melander. Filmkunnig­a kan säkert ana vilka filmer som är med, med tanke på de namnen. Gör dock inte så mycket. De, och flera andra, levererar underhålla­nde anekdoter, Hellenius håller förstås proffsigt ihop de lättsamma samtalen med alla gäster och vi får se kul klipp, bland annat hur en scen i ”Sällskapsr­esan” ser ut – dubbad till engelska!

Myset i rutan är viktigare än vilka som ligger högst på tio i topp-listan.

Med tanke på att konkurrens­en från SVT inte känns direkt överväldig­ande på lördagskvä­llarna just nu, tror jag att TV4 här har en tänkbar tittarsucc­é.

” Det är en uppenbar stöld av SVT:s ”Folktoppen”

 ??  ?? EN ORDENTLIG SATSNING Lasse Åberg är en av gästerna i premiäravs­nittet av ”Sveriges bästa”. Temat är film, och gissningsv­is kommer ”Sällskapsr­esan”-filmerna att spela en roll i programmet.
EN ORDENTLIG SATSNING Lasse Åberg är en av gästerna i premiäravs­nittet av ”Sveriges bästa”. Temat är film, och gissningsv­is kommer ”Sällskapsr­esan”-filmerna att spela en roll i programmet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden