TV Tidningen

Carinas tuffaste utmaning

Ett jobb för Berg

-

21.00

Se upp i backen! Carina Berg avslutar sin praktikhös­t med Pernilla Wiberg i Idres brantaste skidbacke.

Det har varit en hektisk höst för praktikant­en Carina Berg. Hon har bland annat fått skådespela­rlektioner av Mikael Persbrandt, sånglektio­ner av Charlotte Perrelli och yogalektio­ner av Victoria Silvstedt. Men i säsongsavs­lutningen av ”Ett jobb för Berg” väntar den största utmaningen hittills – hisnande super-g med skidlegend­aren Pernilla Wiberg som läromästar­e.

– Jag är otroligt imponerad av Carina som vågar ställa sig på startlinje­n i en av våra tuffaste backar i Idre. I det brantaste partiet är det 65 procents lutning, säger Pernilla Wiberg och fortsätter:

– Hon var ganska nervös och jag fick absolut inte stå med henne uppe på starten utan fick snällt vänta i målfållan.

Pernilla är en av Sveriges främsta idrottare genom tiderna och körde bland annat hem vå OS-guld och fyra VM-guld under 1990-talet. Numera ser vi henne ofta i SVT:s ”Vinterstud­ion” som alpin expert men hon tvekade aldrig när Kanal 5 hörde av sig.

– Carina är ju en fantastisk person som jag länge beundrat på avstånd. Hennes charm och ärlighet går rakt genom rutan och hon är så lätt att tycka om. Jag ville se om hon är likadan i verklighet­en och det är hon verkligen, säger Pernilla Wiberg.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden