TV Tidningen

”Det blir överraskan­de och omtumlande”

-

Tolv bondebebis­ar, elva giftermål och tio år i rutan. Kärlekssag­an ”Bonde söker fru” är tillbaka och programled­aren Linda

Lindorff trivs i gummistövl­arna. Det kommer att vara en extra krydda

När Aftonblade­ts tvtidning ringer upp programled­aren Linda Lindorff sitter hon i bilen på väg till en av årets bönder i ”Bonde söker fru”. Hon är ute i skogen och mottagning­en är knastrig.

– Det är en väldigt spännande start på den här säsongen. Omtumlande och överraskan­de. Jag tror att många kommer att tappa hakan och det tycker jag är härligt, säger hon.

Linda Lindorff har varit programled­are för ”Bonde söker fru” sedan starten 2006, så detta blir hennes elfte säsong. Hon minns mycket väl när hon fick frågan om att leda programmet.

– Jag hade lett bland annat ”Farmen”, ”Jakt och fiske” och ”Äntligen trädgård”, program som hade mycket med djur och natur att göra. Jag fick se ett avsnitt från den holländska säsongen av ”Bonde söker fru” och den var inte ens översatt till svenska utan den var på holländska. Jag satt där och grät och tyckte att det var det vackraste jag hade sett. Så det var väldigt lätt att tacka ja, berättar Linda Lindorff och skrattar.

Programmet har haft höga tittarsiff­ror sedan starten och en strid ström av friare har varje år kontaktat bönderna. Förra säsongen slogs rekord när hästbonden Pontus Hugosson fick över 1 000 brev. Nytt för i år är att brevskriva­rna även har haft möjlighet att spela in en videohälsn­ing till sina bönder.

– Det är lättare att göra sig en bild av vem personen är när man ser en filmsnutt. Man får rösten, utstrålnin­gen och karaktären mycket mer än genom ett brev. Det har varit en bra grej för många av våra bönder, berättar Linda Lindorff.

En annan nyhet är att de bönder som inte går vidare till att filmas av tv-teamet ändå går att följa via webben i ”Bonde söker fru –kärlek åt alla”. Tidigare säsonger har det bara varit en ”webbbonde”.

– De har fått filma sin sommar själva, det blir en extra krydda i årets säsong. Bönderna som söker är med för att hitta kärleken, inte för att få tv-tid. Det känns aldrig

Cecilia Montén abtv@tt.se

som det är besvikna miner hos de som tv-teamet inte ska följa. Det som kan vara jobbigt är om någon inte är nöjd med sina brev, säger Linda Lindorff.

Det är i år ett brett spann av bönder, både när det gäller ålder och personligh­et.

– Alla kärlekshis­torierna påverkar mig och är vackra. Det är så häftigt att se hur kärleken förändrar folk, vissa som inte ens har kunnat tro på kärlek och så får de uppleva den och blir helt ”bortkollra­de” i det blå, säger Linda Lindorff.

 ??  ?? Foto: DANIEL OLSSON/TV4
Foto: DANIEL OLSSON/TV4
 ??  ?? Pontus fick många brev förra året.
Pontus fick många brev förra året.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden