TV Tidningen

”Här är det jag som styr”

Hund, värktablet­t och kaffe. Det är kvällsmänn­iskan Pernilla Wahlgrens knep för att stå redo på morgnarna när tv-teamet till ”Wahlgrens värld” kliver in genom dörren.

-

Om Pernilla Wahlgren själv får välja startar dagen i makligt tempo. Men sedan i maj har hon spelat in realityser­ien ”Wahlgrens värld” med schemastar­t klockan nio på morgonen. Och det är då som Dino är guld värd. Han ser till att hon kommer ur sängen och ut ur huset för en uppfriskan­de promenad.

– Att ha hund är bra för att gå ut då är inget jag själv skulle komma på, och kaffe är A och O för att bli pigg. Sedan funkar alltid en Treo, men det kanske man inte ska göra reklam för, haha!

”Wahlgrens värld” tar rygg på Pernilla i hennes vardag. Tittarna får följa med på allt från galapremiä­rer och repetition­er av föreställn­ingar till resor och middagar med vänner. En sida av Pernilla som tittarna får bekanta sig med är den motvilliga motionären. Hon har en personlig tränare ”som har fått kämpa i motvind”.

– Jag har inte fått till motivation­en. Jag är väldigt förtjust i god mat och jobbar så mycket att när jag väl är ledig vill jag bara ligga i soffan.

Realityser­ien kretsar även kring hennes dotter Bianca Wahlgren Ingrosso som blev ett bekant ansikte för alla som följde ”Let’s dance” i våras.

– Man får se mycket av vårt liv och våra vänner, och resten av familjen ibland. Men det är inte en serie om hela familjen Wahlgren som en del har trott, säger Pernilla.

Slipper plugga manus

Även om inspelning­arna till ”Wahlgrens värld” är krävande, är de på flera sätt smidigare än andra tv-jobb. – Här är det jag som styr vad vi gör, det är mitt liv man följer. Jag behöver inte plugga manus eller tänka på något annat än att vara mig själv. Men det är klart, när vi åkte till mina föräldrars hus i Spanien, blev det inte semester på samma sätt som annars. Pernilla har fått frågan många gånger om att visa upp sin tillvaro i tv, och varje gång avböjt. Att hon väljer att ta steget nu beror på att hon kommit till en punkt där hon redan har gläntat på flera dörrar till sitt privatliv – genom sin radiopodd och genom att vara med i ”Berg flyttar in” där tårarna flödade – och känner sig redo att visa fler delar. – För varje gång man öppnar upp offentligt vågar man mer. Jag har ju bloggat om mitt liv i åtta år, och när jag var med i ”Arga snickaren” märkte jag att folk tyckte att det var skönt att vi visade upp att vi inte är den där perfekta familjen som många har trott.

Vad är det med dig och din familj som intressera­r så många människor, tror du?

– Att vi är tre generation­er som har varit i underhålln­ingsbransc­hen och är mer eller mindre kända. Tyvärr tror många att vi vill synas så mycket som möjligt, men vi tackar faktiskt nej till otroligt mycket, och många drar familjen Wahlgren över en kam.

Blandar ihop syskonen

Hon förklarar att lillebror

Linus till exempel aldrig tackar ja till lekprogram i tv, men att folk ändå tror att han är med för att de blandar ihop honom med Pernilla eller storebror Niclas.

Under senare år har två av Pernillas barn, Bianca och Benjamin, tagit klivet ut i rampljuset och fick en större publik genom TV4:s ”Let’s dance”. Pernilla tror att det var viktigt för dem att vara med i tävlingen.

– Där fick de visa hur duktiga de faktiskt är och att de inte var med bara för att de är kändisunga­r.

 ??  ?? Bianca.
Bianca.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden