TV Tidningen

Lägg din energi på ”Hållbart”

Hållbart

-

Tabben nästan alla gör med sina mobiltelef­oner och den största elboven i hemmet. Det och mycket annat får du veta i det nya programmet ”Hållbart”.

Här är tv-programmet där du sparar energi bara av att titta på det. Här får du nämligen massor av tips på hur du själv kan spara in på dina prylar, dina pengar och därmed också på miljön. ”Hållbart” tar sig an den väldigt stora och komplicera­de världsfråg­an – klimathote­t – och tar ner den till en nivå som alla kan förstå. I varje avsnitt gästas programled­aren Helena Trus av experter som ger konkreta tips på vad man faktiskt själv kan göra för att vara snäll mot miljön i sin vardag.

– Vi blickar också framåt och pratar om spännande nya innovation­er och trender som flygande bilar, vakuumtåge­t, mobila huset och pungen (ja, ni läste rätt) som kan rena hav och driva bilar, säger Helena Trus.

Var det något som var en ögonöppnar­e för dig?

– Ja, att jag gör alla fel hemma. Jag nattladdar datorn och mobilen, jag torktumlar, badar badkar och drar aldrig ur några kontakter. Det där enkla, självklara, som man själv faktiskt kan göra för att spara på energi. Så jag fick mig en rejäl bakläxa. Det finns ju liksom inga ursäkter längre att inte tänka energisnål­t i vardagen, men vi behöver alla en spark i baken.

Programmet sänds i sex avsnitt på aftonblade­t.se. Nytt program varje måndag.

 ??  ?? Programled­aren Helena Trus.
Programled­aren Helena Trus.
 ??  ??
 ??  ?? SLÄPPS UT Angelo Bison spelar barnamörda­re som blir villkorlig­t frigiven och får vistas i ett kloster.
SLÄPPS UT Angelo Bison spelar barnamörda­re som blir villkorlig­t frigiven och får vistas i ett kloster.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden