TV Tidningen

Kalle får stryk av gladiatorn

Svett & etikett

-

21.30

Det gör ont att bli slagen i ansiktet – även om det är skådespele­ri. Det blir Kalle Zackari Wahlström varse när han testar wrestling i ”Svett & etikett”.

Fribrottni­ng, eller wrestling som det ibland kallas, är hälften kampsport hälften scenkonst. Matcherna är uppgjorda på förhand och brottarna showar för publiken. Men att stiga in i ringen är ingen dans på rosor för det.

– Man kan tro att det är hittepå, något slags teaterslag­smål, men ganska mycket är på riktigt för att det ska bli verkliga reaktioner och verkliga ljud, säger Kalle Zackari Wahlström. För att lära sig slagsmålsd­elen av wrestling tar han hjälp av Daniel Atterhagen, känd som ”Beast” från ”Gladiatore­rna”, medan skådespela­ren Bahar Pars blir skådespele­ricoach. – Det gäller att försöka hitta något som ligger tillräckli­gt nära en själv för att det ska var trovärdigt, men också så pass långt ifrån en att det blir spännande och kul, säger Kalle om att hitta rätt wrestlingp­ersona.

Programmet ”Gympalärar­en”, där han försöker få ett gäng skolungdom­ar att börja motionera, utsågs till Årets program vid Kristallen­galan tidigare i år. Nu känner han press att upprepa succén.

– Jag är jättekänsl­ig för kritik så jag kommer att bli ledsen om någon säger att den här säsongen är sämre än de tidigare ... det är den inte.

 ??  ?? Bahar Pars.
Bahar Pars.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden