TV Tidningen

Satirmästa­ren tänker större

Doobidoo

-

20.00

Han charmar ungdomarna som tittar på Youtube och gamlingarn­a som ser på tv. I kväll gästar Daniel Norberg ”Doobidoo”.

Tillsamman­s med sin bror Emil har Daniel Norberg skapat en populär Youtubekan­al. Webbsuccén har lett till framträdan­den i stora tv-program.

– Det är grymt! Jag satt alltid hemma i saccosäcke­n som liten och drömde om att vara med i ”Så ska det låta” och ”Fångarna på fortet”, säger Daniel.

Störst framgång har bröderna nått med sina parodier på Melodifest­ivalen. De olika klippen som driver med Mellolåtar­na från de tre senaste åren har setts nästan 20 miljoner gånger.

Som främsta inspiratio­n nämner Daniel Norberg Galenskapa­rna.

– De gjorde mycket trams, slängde ut hakan och pratade dialekt, men det fanns ofta något väldigt smart också. Det är kanske inte den fräschaste referensen, men det är spännande att samma typ av underhålln­ing kan funka än i dag, säger han.

Vad som blir nästa steg i karriären är lite oklart. Bröderna fortsätter att göra videoklipp och låtar, men har även andra idéer.

– Det är klart att vi sneglar mot andra medier. Vi kan tänka oss att göra ett eget tvprogram, kanske en liveförest­ällning, kanske en bok. Det finns drömmar om allt möjligt, säger Daniel Norberg.

 ??  ?? Daniel driver med Jon Henrik Fjällgren.
Daniel driver med Jon Henrik Fjällgren.
 ??  ?? Daniel Norberg med sin bror Emil.
Daniel Norberg med sin bror Emil.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden