TV Tidningen

De återvänder till pensionate­t

Tjockare än vatten

-

21.00

Syskonen Waldemar kämpar vidare i en ny säsong av ” Tjockare än vatten”.

– Det sker något som kastar in dem i en extremt mörk spiral, säger Björn Bengtsson.

När den andra säsongen av dramaserie­n börjar har Jonna ( Aliette Opheim) och Lasse (Björn Bengtsson) återvänt till pensionate­t på Åland. Huset är förfallet och stökigt, samtidigt har Oskar ( Joel Spira) blivit allt mer deprimerad och alkoholise­rad.

– Det var väldigt spännande att få sjunka ännu djupare ned i Lasse. Den här gången får hans ansvarslös­a handlade stora konsekvens­er och han kan ta inte ta de enkla utvägarna längre, säger Björn Bengtsson om sin rollfigur.

Likt den första består säsong två av tio timlånga avsnitt. Att jobba med en och samma roll under en så lång tid kan vara en utmaning.

– Det finns stora svårighete­r samtidigt som det är en stor ynnest. Det måste ske en utveckling av karaktären, vilket jag hoppas att jag har lyckats med. Mestadels är det roligt, men det är en tuff process, säger han.

Han har även fått en roll i vikingaser­ien ”The last kingdom” vars första säsong sändes på SVT tidigare i år. Inspelning­en av nya avsnitt är i full gång.

– Det är väldigt roligt att filma en vikingaser­ie. Det är rena lekstugan att rida på häst och svinga svärd och leva rövare, säger Björn Bengtsson.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden