TV Tidningen

”Det var läskigt, men en utmaning”

Hon har köpt frågespel, kartböcker och barnböcker om fåglar. Allt för att ladda upp inför sin medverkan i ”På spåret”. – Jag kan alla träd. Men man får ju aldrig de frågor man pluggat inför i alla fall, säger Malou von Sivers.

- Emelie Isacsson/ TT abtv@tt.se

När ”På spåret” inleder sin 27:e säsong tar programled­aren Malou von Sivers

plats i tåget. Hon har duckat många gånger tidigare, men när Sigge Eklund frågade om hon ville vara hans lagkamrat kunde hon inte tacka nej.

– Jag har alltid tänkt att är det någonting jag inte ska göra så är det att vara med i ”På spåret”. Men Sigge och jag har känt varandra i tio år och det kändes väldigt frestande att göra det tillsamman­s med honom, säger Malou von Sivers.

Hon är en trogen följare av programmet – och att gissa rätt på ”Vart är vi på väg?” är mycket lättare hemma i soffan än vad det är i en bur, konstatera­r hon.

– I glasburen känns det som på liv och död. Det var läskigt och nervöst att ställa upp, men det var också en utmaning och en chans att spänna musklerna. Att prata i ”Sommar i P1” kändes likadant.

En app för tittarna

En nyhet under säsongen är att tittarna kan delta genom en app som programled­aren Kristian Luuk och domaren Fredrik Lindström varit med och

utformat.

– Vitsen är att man ska kunna tävla i realtid mot dem som tävlar i tv, säger Kristian Luuk.

Han är nyfiken på många av säsongens deltagare men nämner särskilt de två par som tävlar i premiäravs­nittet.

– Det är väldigt roligt att vi har fått ihop Malou von Sivers och Sigge Eklund, som dessutom är kompisar. Jag är också intressera­d av att se hur

Kristin Lundell och Johan Hilton klarar sig i det här, säger han.

Har bott i Grekland

Enligt Malou von Sivers var motståndet hårt men hon tycker att hon och Sigge Eklund kompletter­ade varandra bra.

– Jag är mer insatt i samhällsfr­ågor och Sigge är mer detaljkunn­ig vad gäller kultur, säger hon.

Som journalist och programled­are har Malou von Sivers träffat personer från hela världen. Hon har rest mycket och som ung bodde hon några år i Grekland.

– Jag älskar att resa men är kass på geografi. Jag är ganska dålig på namn också, men är bra på att sätta in personer i sitt sammanhang.

Blodad tand

Inför sin medverkan förberedde hon sig inte bara genom att läsa på om geografi, fåglar och träd – hon och Sigge hade också många funderinga­r över vad de skulle ha på sig under tävlingen. – Det är ganska dåligt med syre där inne i glasburen och vi vill ju inte sitta och svettas i tv. Vi hade många roliga och knäppa idéer om hur vi skulle kampera där inne, säger Malou von Sivers och skrattar. Trots prestation­sångest, ”fel” frågor och syrebrist verkar hon har fått blodad tand. – Jag skulle kunna tänka mig att ställa upp igen. Men bara om jag får tävla med Sigge!

Jag älskar att resa men är kass på geografi

 ??  ?? Luuk och Lindström.
Luuk och Lindström.
 ??  ??
 ??  ?? Fredag 20.00
Fredag 20.00
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden