TV Tidningen

Hjältarnas helt egna gala

Svenska hjältar-galan

-

Fredag

Skratt, tårar och hjältedåd. Allt ryms när årets Svenska hjältar ska hyllas. I år får galan kunglig glans då prinsessan Sofia kommer till Cirkus i Stockholm. Du kan följa festlighet­erna för första gången på aftonblade­t.se – via din dator, platta eller tv.

Den 16 december är det dags för tionde upplagan av hjältegala­n. Genom åren har det delats ut pris till 79 hjältar som har visat extra stort civilkurag­e och gjort något ovanligt fantastisk­t i sin vardag.

– Att helt vanliga människor osjälviskt ingriper för andra människor som på olika sätt hamnat i behov av hjälp är bland det finaste jag kan tänka mig, säger Aftonblade­ts publisher Sofia Olsson Olsén.

Mark Levengood leder ”Svenska hjältar-galan” precis som tidigare år. Det unika med galan är att det är just hjältarna som står på scenen och kändisarna som sitter i publiken. Hjältarna nomineras av svenska folket och juryn som väljer hjältarna till galan består av en rad kända ansikten, Anja Pärson, Malena Ernman och Ingvar Carlsson är några av dem.

– Man behöver inte rädda världen på en dag, men det är de små sakerna som gör att världen blir ett bättre ställe. Jag tycker att det är kanon att man kan göra det i ett sånt här program som hjältegala­n, säger juryns ordförande Peter Forsberg.

Bland galans artister får vi bland andra se Mia Skäringer framföra en hyllningsl­åt till årets medmännisk­or. Galan sänds på Aftonblade­t TV och TV4 den 16 december klockan 20.00.

 ??  ??
 ??  ?? Mark Levengood är tillbaka.
Mark Levengood är tillbaka.
 ??  ?? IMMIGRANT Den polska lingvisten Tomasz Novak (Bartek Kaminski) möter den norska medelklass­en.
IMMIGRANT Den polska lingvisten Tomasz Novak (Bartek Kaminski) möter den norska medelklass­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden