TV Tidningen

Hyllas av brittiska stjärnor

Julhyllnin­g till Abba

-

21.45

” Thank you for the music”. Det säger Susan Boyle och flera andra brittiska artister i en musikalisk julhyllnin­g till Abba.

Föreställn­ingen ”The Abba Christmas party” sändes i brittisk tv julen 2015. Nu får vi ta del av festlighet­erna i ”Julhyllnin­g till Abba”. The Feeling sätter stämningen för kvällen med ”Waterloo”, låten som gav Abba segern i Eurovision Song Contest 1974.

– Innan dess var vi nästan helt okända. När jag hör ”Waterloo” i dag kan jag inte tänka på något annat än den där stunden i Eurovision, säger Björn Ulvaeus när han delar med sig av sina minnen under föreställn­ingen.

Några av de som hyllar de svenska storhetern­a är Susan Boyle, Scouting for Girls, Union J, Gemma Atkinson och Shayne Ward. Vi får höra hits som ”The winner takes it all”, ”I have a dream” och ”Super trouper”.

– Vissa anklagade oss för att vara en hitfabrik, de sade: ”Ni måste ha en formel. Ni har ju inga som helst problem med att göra en hit”. Det var absolut inte sant. Varje gång vi skrev något nytt var vi osäkra på hur det skulle tas emot av publiken, säger Björn Ulvaeus i programmet.

Värd för kvällen är Paddy McGuinness som mellan musikhylln­ingarna bjuder in gäster till sin julpyntade studio. Dit kommer dessutom musikalart­isterna från den brittiska uppsättnin­gen av ”Mamma Mia!”.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden