TV Tidningen

Denna säsong känns lovande

- JAN- OLOV ANDERSSON jan-olov.andersson@aftonblade­t.se

Årets omgång av ”Stjärnorna på slottet” – med premiär på nyårsdagen i SVT1 – känns i förväg mer lovande än fjolårets. Den lär väl för alltid mest gå till historien för att Claire Wikholm, Morgan Alling och Stefan Sauk rök ihop med jämna mellanrum.

I år får vi tre personer som det nog kan vara svårt att få tyst på.

Magnus Uggla, 62, är, förstås, den största stjärnan. En av landets populärast­e artister i snart 40 år. Gör fortfarand­e braksuccé med musikalisk­a monologen ”Hallå! Popmusik, kickar & kläder”. Ställer alltid nyfikna frågor, har ofta kul kommentare­r och är suverän på att göra underhålln­ing av sin egen uppväxt, även om det inte är nytt, han gör det i tidigare nämnda scenshow och gjorde det i ”Så mycket bättre”.

Johannes Brost, 70, brukar vara frispråkig om det mesta. Om sin barndom, om skådespele­ri, om vänskapen med Rolling Stones, om hur han hamnade i fängelse efter kokainmiss­bruk.

Lia Boysen, 50, har regelbunde­t gjort stora och spännande film- och tv-roller sedan genombrott­et i ”Det nya landet” (2000) och är en både pratglad och färgstark personligh­et. Växte dessutom, bokstavlig­t talat, upp i skuggan av Ericsbergs slott i Sörmland, där tv-serien är inspelad.

Och kanske är det inte så dumt att blanda med två personer som inte kan kallas ”stjärnor” på det sättet, utan mer är duktiga yrkeskvinn­or som den breda tv-publiken nog knappt vet ett dyft om – skådespele­rskorna Sofia Ledarp, 42, och Gunnel Fred, 61.

Har sett tio minuter långa avsnitt ur varje program och det verkar lovande. Gunnel Fred avslöjar bland annat hur en av modern svensk films mest klassiska repliker kom till.

Varför Stjärnorna på slottet ganska snabbt själva döper om årets upplaga till ”Tjuvarna på slottet”, får ni själva se.

I år får vi tre personer det nog kan vara svårt att få tyst på

 ??  ?? ETT GLATT GÄNG Ericsbergs slott är platsen för årets stjärnor Sofia Ledarp, Lia Boysen, Johannes Brost, Magnus Uggla och Gunnel Fred. Några av dem är välkända för den breda tv-publiken, andra mer anonyma.
ETT GLATT GÄNG Ericsbergs slott är platsen för årets stjärnor Sofia Ledarp, Lia Boysen, Johannes Brost, Magnus Uggla och Gunnel Fred. Några av dem är välkända för den breda tv-publiken, andra mer anonyma.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden