TV Tidningen

”Det är alltid lite gambling”

Bygglov

-

20.00

– Man vet aldrig vad som kommer ut i slutändan, säger Maria Kingsley med ett skratt.

Maria Kingsley, ”Bygglovs” nya inrednings­arkitekt, har studerat och arbetat på flera platser runt om i världen. Sedan 2006 bor hon i Sverige, och hon hjälper privatpers­oner, mäklare och byggföreta­g med olika inrednings­uppdrag. Det mest krävande hon har gjort för egen räkning är att skrapa fram en betongvägg i en av sina tidigare bostäder. Det tog en vecka och kostade både sveda och blodiga händer.

– Varenda hål i väggen var fyllt med vitt gips som jag fick gräva ur. Det blev jättefint, men jag kommer aldrig att göra om det, säger hon.

I varje avsnitt av ”Bygglov” delar Maria traditions­enligt ut små sidoprojek­t, dels till familjerna de besöker, dels till kollegorna Mats ”Matte” Karlsson och Willy Björkman. Med glimten i ögat förklarar hon att hon är lite förvånad över att duons resultat den här säsongen till största del har stämt överens med det som hon har ritat.

– Det är alltid lite gambling när man ger dem en ritning. Man vet aldrig vad som kommer ut i slutänden, säger Maria med ett skratt.

I ”Bygglovs” andra avsnitt får Maria, Matte och Willy i uppgift att göra något åt det trånga köket i Ramstrands stora hus i Gränna. Familjen själv hade redan haft tankar om att flytta köket, en idé som Maria Kingsley tar fasta på.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden