TV Tidningen

Fantastisk tv eller pannkaka?

- Jan-olov.andersson@aftonblade­t.se

Människor möts framför en tv-kamera. De pratar, sjunger och umgås. Det är Stjärnor på slott och artister som är Så mycket bättre. Det är gästsoffan i ”Go’kväll” och det är lyxfåtölje­rna hos Fredrik Skavlan.

Det kan bli alldeles fantastisk tv och det kan bli pannkaka av alltihop.

Hos Renée Nyberg verkar alla känna sig trygga. Hon utstrålar något genuint. Nyfikenhet­en och empatin känns aldrig spelad. Kanske är det därför folk öppnar sig oväntat mycket.

Allt av det som hennes kändisgäst­er berättar, är inte nytt. Men det nattliga mötet mellan Krister Henriksson och Carola Häggkvist, vem hade kunnat ana det? Och hennes bekännelse att hon inte hade haft sex på 14 år… bara Carola kommer väl undan med något sådant utan att göra sig till åtlöje.

I ”Renées brygga” i TV4 onsdag 1 februari gästas hon av strikta Fredrik Reinfeldt, mystiska Loreen Talhaou och galenpanna­n Anders Timell. Ett möte man åtminstone inte kan kalla för förutsägba­rt.

”Parneviks” är tillbaka med en tredje säsong i TV3 tisdag 7 februari.

Familjens gemenskap och gästfrihet och även de luttrade kändisarna­s häpnad över det lyxiga Floridahus­et brukar resultera i härligt avslappnad­e samtal och aktivitete­r. Börje Salming och Markoolio hälsar på i säsongssta­rten.

Tv-veckans mest oväntade möte äger ändå rum i ”Så ska det låta”, i SVT1 söndag 5 februari. Vid den ena flygeln, redo att sjunga ut så att kanske Kalle Moraeus till och med tar några danssteg, sitter LaGaylia Frazier och – Ebba Busch Thor.

Har svårt att se vad den coola Miami-sångerskan, under senaste året aktuell som körsångers­ka åt Håkan Hellström, har gemensamt med Kristdemok­raternas partiledar­e. Men vad vet jag?

Och hur som helst hör jag henne hellre sjunga, bra eller dåligt, än prata politik…

Bara Carola kommer undan med något sådant

 ??  ?? FILMADE MÖTEN ”Renées brygga”, ”Så ska det låta” och ”Parneviks” är alla exempel på tvprogram där människor möts på olika sätt. Antingen i skärgården, bakom pianot eller i soliga Florida.
FILMADE MÖTEN ”Renées brygga”, ”Så ska det låta” och ”Parneviks” är alla exempel på tvprogram där människor möts på olika sätt. Antingen i skärgården, bakom pianot eller i soliga Florida.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden