TV Tidningen

Busch Thor brister ut i sång

Så ska det låta

-

När Kalle Moraeus ringde Kristdemok­raternas partiledar­e Ebba Busch Thor och ställde frågan kunde hon inte säga nej.

– Jag är ett stort fan av ”Så ska det låta” och min familj följde det slaviskt när det kom, då med Peter Harryson som programled­are. Det var kul att se mina föräldrar sjunga med när de fick feeling av någon gammal Elvis- låt eller så, säger Ebba Busch Thor.

Musiken har följt henne genom livet och som tonåring sjöng hon i ett popband. Då var det mest soul och jazz som stod på repertoare­n. I dag blir det i stället många sångstunde­r i köket med den ettårige sonen.

– Tyvärr har partiledar­skapet inneburit att jag sjunger mindre. Jag brukade alltid sjunga i bilen, men nu har jag alltid Säpo med mig och känner mig inte riktigt lika frimodig. Jag misstänker att det skulle kunna räknas som ett arbetsmilj­öproblem, säger hon med ett skratt.

I ”Så ska det låta” tävlar hon tillsamman­s med LaGaylia Frasier och pianisten Marika Willstedt. Busch Thor tror inte att hennes medverkan i programmet kommer att påverka bilden av henne som seriös politiker.

– Generellt sett så uppfattar människor politiker som torra och robotaktig­a. Kan jag förändra den bilden lite så bjuder jag på det, säger hon och tillägger:

– Det kommer nog att komma tillräckli­gt många tillfällen där jag kan vara knastertor­r för att kompensera för den här timmen i februari.

 ??  ?? NERVERNA PÅ HELSPÄNN ”Jag har sällan varit så nervös som jag var när jag satte mig i bilen för att åka till inspelning­en av ’Så ska det låta’”, säger Kristdemok­raternas partiledar­e Ebba Busch Thor (t v).
NERVERNA PÅ HELSPÄNN ”Jag har sällan varit så nervös som jag var när jag satte mig i bilen för att åka till inspelning­en av ’Så ska det låta’”, säger Kristdemok­raternas partiledar­e Ebba Busch Thor (t v).
 ??  ?? UNDERHÅLLN­ING 20.00
UNDERHÅLLN­ING 20.00

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden