TV Tidningen

En nyinspelni­ng

Cape Fear

-

22.55

Martin Scorseses mycket spännande nyinspelni­ng av ”Farlig främling” från 1962. Utspelas i och kring Fort Lauderdale i Florida och handlar om en familj som förföljs av en före detta brottsling, ute efter hämnd för att mannen i familjen, en advokat, såg till att han hamnade i fängelse.

Då spelade Gregory Peck (1916– 2003) och Robert Mitchum (1917– 1997) huvudrolle­rna. Nu är det Nick Nolte respektive Robert De Niro.

Noltes advokat är långt ifrån felfri. Familjen brottas med det faktum att han har varit otrogen mot hustrun ( Jessica Lange). Och tonårsdott­ern, en då 17-årig Juliette Lewis, vantrivs till hundra procent i ett hem där föräldrarn­a ständigt grälar. Och allt blir förstås bara värre när Robert De Niros psykopat Max Cady gör entré i deras liv … Spännande, på ett rätt obehagligt sätt.

Kultfakta: Ett helt avsnitt av tvserien ”Simpsons” är som en parodi på filmen. (1991) en biljaktssc­en.

Cuba Gooding Jr är en FBI-agent som slår sig samman med en journalist ( Emmanuelle Vaugier) för att snoka rätt på dem som mördade hennes man i Australien.

Usel intrig, usla effekter, halvdant skådespele­ri.

I övriga roller ses bland andra Evert McQueen, Ty Hungerford, Kelly Atkinson och Chris Betts. För filmens regi står Brian Trenchard-Smith. 2013)

 ??  ?? Cuba Gooding Jr spelar FBI-agent i thriller med usel intrig.
Cuba Gooding Jr spelar FBI-agent i thriller med usel intrig.
 ??  ?? De Niro som psykopaten Cady.
De Niro som psykopaten Cady.
 ??  ?? KRYPANDE SPÄNNING Familj förföljs av psykopat ute efter hämnd, i drama som är rafflande på ett obehagligt vis.
KRYPANDE SPÄNNING Familj förföljs av psykopat ute efter hämnd, i drama som är rafflande på ett obehagligt vis.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden