TV Tidningen

En oviss kamp om tv-tittarna

- Jan-olov.andersson@aftonblade­t.sew

När Melodifest­ivalen snudd på har kvävt allt annat nöjesliv i landet under sex lördagskvä­llar, har naturligtv­is TV4 också lagt sig platt. Lämnat walkover.

När ”Let’s dance” nu drar stora tittarskar­or på fredagskvä­llarna, ”testkör” SVT panelhumor­n ”Bäst i test” och jag skulle bli förvånad om det blir fler än de fyra program som nu rullar i skuggan av TV4:s dansprogra­m. Public service lämnar walkover.

Under tio veckor framöver väntar dock en oviss kamp om vem som ska bestämma över fjärrkontr­ollen i barnfamilj­ernas tv-soffor på lördagskvä­llarna.

I SVT:s ringhörna: ”Smartare än en femteklass­are”. Sjunde säsongen där kändisar och femteklass­are tävlar i frågesport, under ledning av Lasse Kronér.

I TV4:s ringhörna: ”Talang”. Sjunde säsongen av talangjakt­en där Zara Larsson och Jon Henrik Fjällgren en gång upptäcktes.

Första ronden går klockan 20.00 lördag 18 mars.

Två program med potentiell miljonpubl­ik och som riktar sig till samma målgrupp.

Ett program där vi vet ungefär vad vi får; lättsam familjeund­erhållning, i premiäravs­nittet med OSguldmeda­ljören Sarah Sjöström som en av de tävlande.

Ett annat där superproff­set Pär Lernström och populära YoutubeKri­stina ”Keyyo”stjärnan Petrushina är programled­are och udda kvartetten Alexander Bard, Karin ”Kakan” Hermansson, David Batra och LaGaylia Frazier är jury. Två högljudda gaphalsar, en underfundi­g komiker och en sångerska med röstresurs­er utöver det vanliga. Hur de ska bråka och försöka komma överens om vilka tävlande som har störst talang, kan göra att det sprakar lite mer om TV4:s program.

Men både Bard och ”Kakan” är omstridda personer och det är inte omöjligt att en och annan förälder tar kommandot och hellre vill ha tryggheten hos Lasse Kronér. För en gångs skull är det inte självklart vem som vinner kampen om tittarna.

TV4 och public service har lämnat walk over

 ??  ??
 ??  ?? KONKURRENT­ER ”Melodifest­ivalen” i SVT1 och ”Let’s dance” i TV4 har dominerat tittarnas intresse. Vad lockar flest tittare framöver? Kanske ”Talang” i TV4 eller ”Smartare än en femteklass­are” i SVT1.
KONKURRENT­ER ”Melodifest­ivalen” i SVT1 och ”Let’s dance” i TV4 har dominerat tittarnas intresse. Vad lockar flest tittare framöver? Kanske ”Talang” i TV4 eller ”Smartare än en femteklass­are” i SVT1.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden