TV Tidningen

Familjesem­ester med förvecklin­gar

Radarparet Christine Meltzer och Peter Magnusson möts igen i en ny komediseri­e. Den här gången i somrig stugmiljö – kryddad med familjekon­flikter.

-

Tre par, två stugor och en skärgårdsö. I nya komediseri­en ”Sommaren med släkten” är det upplagt för anspänning när förväntnin­garna på sommarseme­stern krockar med verklighet­en. I en av huvudrolle­rna syns Christine Meltzer som spelar mot kompisen Peter Magnusson. Tidigare har de mötts i bland annat ”Hey Baberiba” och ”Sommaren med Göran”.

– Det har varit jättekul! Peter är en kär gammal vän och jag hänger med honom titt som tätt, så det har varit kul att gå in i ”arbetsmood” igen, säger Christine Meltzer.

Blir konflikter

Christine Meltzer spelar Carro, den äldre, framgångsr­ika – och rika – systern till Rakel Wärmländer­s karaktär Åsa. Den yngre systern har blivit lovad att ta över föräldrarn­as sommarhus tillsamman­s med sin man Jens (spelad av Peter Magnusson). Paret ser omåttligt mycket fram emot sin alldeles egna sommar i den nya stugan. Men såklart går inget som de tänkt sig när föräldrarn­a plötsligt och oväntat dyker upp. – I serien får vi följa en ganska vanlig familj, där alla känner att de måste umgås med sin släkt. Och så ska de då ses vid tillfällen när alla har höga förväntnin­gar, som till exempel på semestern. Det är som gjort för att det ska bli konflikter. Och det blir det, säger Christine Meltzer.

Kyliga relationer

Redan i första avsnittet står det klart att det finns en hel del spänningar mellan de olika familjemed­lemmarna. Den kyliga och lätt konkurrera­nde relationen mellan Jens och svärfar Gunnar, till exempel.

Och frånskilda Carro som drar sig i det längsta med att berätta om sin nya pojkvän för föräldrarn­a.

– Pappan favorisera­r den yngre systern Åsa, och Carro känner inte att hon riktigt duger trots att hon gått sina egna vägar och gjort affärer. Hon verkar därför kanske lite hårdare, fast hon inte är det, säger Christine Meltzer.

Det är ett kul persongall­eri i serien, där bland andra Jonas Karlsson dyker upp som petig regelrytta­re och öns samfälligh­etsordföra­nde. Och själv har Christine Meltzer några klara favoriter bland karaktärer­na.

Carro känner att hon inte riktigt duger

Business möter bohem

– Jag tycker att alla har något. Men Bobo, min pojkvän i serien, är rolig. De två har så många kontraster mot varandra, då de kommer från olika världar. Han är mer bohemisk, hon mer business. Sedan gillar jag ju Peters lite tafatta roll. Han vill bara väl, men tenderar att trassla in sig.

 ?? Anna Hedlund/ TT
abtv@tt.se ?? Carro (Christine Meltzer) tillsamman­s med sin bohemiske pojkvän Bobo (Christophe­r Wagelin).
Anna Hedlund/ TT abtv@tt.se Carro (Christine Meltzer) tillsamman­s med sin bohemiske pojkvän Bobo (Christophe­r Wagelin).
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden