TV Tidningen

”Jag lägger fokus på trovärdigh­eten”

- Emelie Isacsson/ TT abtv@tt.se

– Att få göra komedi igen känns väldigt kul, jag har gjort så mycket drama både på scenen och i film och tv på sistone. Dessutom har min roll fått växa lite i den andra säsongen och det är roligt, säger Helena af Sandeberg som i början av sin skådespela­rbana syntes i filmer som ”Zingo” och ”Tomten är far till alla barnen”.

I komediseri­en ”Finaste familjen” spelar hon Johanna, ex till David Hellenius 40-årskrisiga rollfigur Magnus. Helena af Sandberg är väldigt förtjust i sin roll och kan se många likheter mellan sig själv och sin rollfigur.

– Johanna har en rakhet som jag också har, hon spelar inga spel. Dessutom kommer hon från förorten och är en väldigt stark och dedikerad mamma. Sedan är hon väldigt mycket tryggare och mer jordad än vad jag är.

Skryt i fokus

Serien driver om vikten att visa upp för världen hur bra man mår och hur lyckad man är, men den handlar också om vår längtan efter kärlek och bekräftels­e.

– Det är lätt att leta efter kärlek på fel ställen. Och det är väl ett ämne som är lätt att känna igen sig i. Jag är verkligen den första att skriva under på att kärlek inte är enkelt, säger Helena af Sandeberg.

Kärleken blommar upp igen

I slutet av första säsongen började känslorna åter att spira mellan Johanna och Magnus, och i den nya säsongen dras deras kärleksban­d åt ytterligar­e.

– Men de är ju inte de skarpaste knivarna i lådan när det kommer till kärlek, om man säger så. Men vem fan är det?! Det är lite som ett slags romantisk komedi mellan de två. Det är som att de aldrig fattar att de är perfekta för varandra.

Samtidigt som ”Finaste familjen” spelades in gjorde Helena af Sandeberg en av huvudrolle­rna i ”Den döende detektiven”, en miniserie baserad på Leif GW Perssons bok. Att växla mellan olika roller och genrer är det som gör skådespela­ryrket så roligt, tycker hon.

Vem fan är expert när det kommer till kärlek?

– Jag är en rastlös och ganska otålig människa, och när jag har gjort det ena längtar jag efter det andra. Jag utgår alltid från mig själv i rollerna jag gör och det är härligt att

få använda allt det som jag kan hitta inom mig.

”Komedi är svårt”

Just i komedigenr­en känner hon sig lite grön igen.

– Jag har nästan fått lära om, eller i alla fall utveckla det jag har inom mig, vad gäller tajming och repliker. Komedi är väldigt svårt. Jag försöker undvika att tänka på att vara rolig och i stället fokusera på att vara trovärdig. Då är det bra att ha en partner som David, som är ännu mer drillad i det där med att vara rolig, säger hon.

 ??  ?? Kajsa Ernst (Ann): ” Kajsa är en sann människa, väldigt mycket varmare än sin rollfigur. Hon är underbar. Vi spelar ihop på teatern nu.” Tommy Körberg (Göran): ” Tommy är rolig. Och varm. Han sjunger bättre än sin rollfigur, Göran sjunger väldigt...
Kajsa Ernst (Ann): ” Kajsa är en sann människa, väldigt mycket varmare än sin rollfigur. Hon är underbar. Vi spelar ihop på teatern nu.” Tommy Körberg (Göran): ” Tommy är rolig. Och varm. Han sjunger bättre än sin rollfigur, Göran sjunger väldigt...
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden