TV Tidningen

”Jag blev paff när jag fick frågan”

Imitatören Anna Blomberg axlar en ny roll som programled­are. I ”Hur gör djur” blir det tokroligt när kändisar ska gissa vilket djur hon gestaltar.

- Emilie Törnqvist/ TT emilie.tornqvist@tt.se

Den som såg SVT:s ”Söndagsöpp­et” på 1990-talet minns kanske inslaget ”Hur gör djur”. Kända gäster fick se filmklipp med djur i olika situatione­r. När filmen pausades gällde det att gissa vad djuret skulle göra därnäst. Varje gång fanns också ett levande djur i studion.

Nu väcker TV3 liv i formatet och gör en hel frågesport om djur. Komikern Anna Blomberg är en tv-veteran, men rollen som programled­are är ny.

– Jag blev paff när jag fick frågan för jag hade inte tänkt mig själv som programled­are. Men det lät roligt att lyfta det gamla formatet. Jag provar, man får kasta sig ut lite.

Inspelning­arna bjöd på olika utmaningar.

– Det var roligt – och helt galet! Vi gjorde åtta program på tre dagar. Så mycket hände och det var en massa gäster. Det är en helt ny erfarenhet att vara mig själv och leda ett program.

Hemliga gäster

Ett av inslagen i varje program är att djurexpert­en och Skansenpro­filen Jonas Wahlström kommer in med olika hemliga gäster i form av levande djur. Anna Blomberg trodde sig vara orädd för djur, men fick en oväntad prövning.

– Jag tyckte att nästan alla djur som Jonas hade med sig var jätteläski­ga. Stora läbbiga sköldpaddo­r och ormar. Sköldpadda­n hade ett slags specialkäf­t med vassa tänder och bara högg. Ett djur gillade jag och det var sengångare­n, den var jättegulli­g.

I att annat tävlingsmo­ment får Anna använda sin imitations­talang när hon härmar olika djur.

– Det är en helt galen grej där jag gestaltar djurljud som spelas upp.

Inga husdjur

Hemma hos Anna Blomberg finns inga fyrfota vänner, även om hennes barn då och då kommer med olika önskemål. Respekten för djur kombinerat med jobb och lägenhet i stan sätter stopp för det. Någon gång i framtiden blir det kanske en labrador eller en golden retriever. Kanske har katten Alex något

Det är roligt att lyfta det gamla formatet Nästan alla djur Jonas hade med sig var jätteläski­ga

med det att göra.

– Vi hade katt när jag var liten. Han var så himla konstig, han bara klöstes och hoppade på en, berättar hon. Vilka djur är du rädd för?

– Råttor tycker jag är väldigt äckliga, det skulle jag aldrig vilja ha hemma. Och ormar. Jag har ingen spindelfob­i, men när Jonas plockade upp en läskig spindel ur fickan blev jag rädd.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden