TV Tidningen

Viss bävan inför nypremiäre­n

- Jan-olov.andersson@aftonblade­t.se

Snacket har pågått i snart tre år, ändå sedan det blev känt att David Lynch och Mark Frost tänkte blåsa liv i sin kultförkla­rade tv-serie ”Twin Peaks”, banbrytand­e när den kom 1990.

Vad har vi att förvänta oss vid nypremiäre­n 21 maj? (Det är ännu inte klart vilken kanal som visar serien i Sverige).

Själv vet jag inte riktigt vad jag ens hoppas på. Det är så lätt att bli besviken. Framför allt första säsongen satt man ju som fastklistr­ad framför tv-apparaten en gång i veckan.

Jo, man tittade på tv-serier på det sättet på den tiden. Ett avsnitt i veckan. Oj, så man längtade efter vad som skulle hända efter vinjetten, med Angelo Badalament­is suggestiva musiktema. Nu är det, som sagt var, snarare med viss bävan man inväntar nypremiäre­n.

Nystarten för ”Prison break” – i Viaplay onsdag 5 april och TV3 torsdag 6 april – är inte lika omsusad.

Första säsongen (2005) var ju annars något av en sensation. Här i Sverige en av TV3:s största framgångar genom tiderna.

Två bröder ( Wentworth Miller, Dominic Purcell) planerade en makalös rymning från ett fängelse i hur många avsnitt som helst. Peter Stormare hade en färgstark biroll.

Sedan var vi nog rätt många som tröttnade under de tre kommande och sämre säsongerna.

När serien nu väcks till liv igen, ska en bror försöka hjälpa den andre att fly från Jemens värsta fängelse, där han sitter stämplad som terrorist med koppling till Islamiska staten (IS). Flera andra från originalse­rien är med, som Robert Kneppers psykopat T-Bag.

Att träbocksak­tiga Wentworth Miller och Dominic Purcell varit pådrivande förvånar inte, då de inte haft mycket till karriärer efter originalse­riens slut.

Har sett två avsnitt och det är habil och rätt spännande action. Man blir nyfken på vart det ska ta vägen. Men någon ”Twin Peaks”-feber lär det knappast skapa.

Jag vet inte riktigt vad jag vågar hoppas på

 ??  ?? Kyle MacLachlan repriserar rollen som Cooper i de nya avsnitten av serien ”Twin peaks”. Även Wentworth Miller och Dominic Purcell återkommer i en femte säsong av ”Prison break”.
Kyle MacLachlan repriserar rollen som Cooper i de nya avsnitten av serien ”Twin peaks”. Även Wentworth Miller och Dominic Purcell återkommer i en femte säsong av ”Prison break”.
 ??  ?? KOMMER TILLBAKA
KOMMER TILLBAKA

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden