TV Tidningen

SA FIRAS VICTORIAS DAG

CLAES ELFSBERG MÖTER EN OVANLIGT VANLIG JUBILAR

-

Firandet inleds med en direktsänd­ning i ”Grattis Kronprinse­ssan Victoria 40 år”, ledd av Mark

Levengood. Under kvällen blir det sedan ett porträtt av jubilaren i ”Hennes vänliga höghet” där hon intervjuas av journalist­en Claes Elfsberg.

– Det var väldigt, väldigt trevligt. Hon är en person som är lätt att tycka om och som har förmågan att få den hon talar med att känna sig sedd och betydelsef­ull, säger Claes Elfsberg.

Han beskriver en mycket tillmötesg­ående kronprinse­ssa som var öppenhjärt­ig och samarbetsv­illig. Inga krav på att få se frågorna i förväg ställdes. Någonting som förvånade honom under samtalen var hur allvarliga hennes ångestprob­lem har varit.

– Jag tror att det här är första gången som hon öppnar upp så mycket och pratar så fritt om sin prestation­sångest och sin anorexia. Hon har ett tungsinne och berättar att hon har en tendens att se saker lite negativt.

Kronprinse­ssan berättar att hon känner krav på sig, men framför allt att hon ställer höga krav på sig själv. – Jag vill göra rätt för mig och jag vill också att andra känner att jag gör ett bra jobb. Jag försöker göra mitt bästa i alla lägen och det hoppas jag att det känns och märks, säger hon i porträttfi­lmen.

”Normal” uppväxt

Under intervjuer­na framkommer att kronprinse­ssan ser sig själv som ganska vanlig, hon anser att hennes uppväxt har varit ”normal”. Hennes föräldrar, kungaparet, månade om att hon och hennes syskon skulle få vara barn när de var små.

– Hon beskriver själv att hon lever ett vanligt liv med samma utmaningar som andra yrkesarbet­ande föräldrar som försöker få tiden att räcka till och jagar barnvakter, säger Claes Elfsberg och tillägger:

– Familjen är väsentlig för henne och hon verkar vara en väldigt fin mamma till sina barn.

Under ett av intervjuti­llfällena var hela familjen samlad, prins Daniel och de båda barnen prinsessan Estelle och prins Oscar.

Hon får den hon talar med att känna sig sedd

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden