TV Tidningen

Lyckad mix av trams och allvar

- Jan-olov.andersson@aftonblade­t.se

Många i min omgivning hävdade i åratal att The Soundtrack of our Lives borde vara ett band i min smak. Göteborgsb­andet (1996–2012) fick även en internatio­nell karriär, men jag kunde aldrig riktigt uppbringa någon vurm för dem.

Går väl inte riktigt igång på bandets frontfigur Ebbot Lundberg som soloartist heller.

Men jag gillar hans tv-program ”Ebbots ark” skarpt.

Jag gillar hur han går omkring som en blandning av kapten och mystomte på skeppet TS Westkust som glider runt på en musikalisk roadtrip till havs. Man gör nedslag på klassiska västkustor­ter som Brännö brygga och Åstol där artisterna sjunger sina favoritlåt­ar. Vem trodde att Ane Brun gillade Mariah Carey?

Jag gillar Ebbots små underfundi­ga kommentare­r. Att Miriam Bryant alltid ska vara olyckligt kär, då sjunger hon bättre. Hennes tolkning av Bonnie Raitts ”I can’t make you love me” i premiärpro­grammet var ljuvlig. Eller att Lasse Holm är ett slags energipill­er. Just det som driver andra programmet, han är en underbart entusiasti­sk gäst.

Jag gillar den oväntade mixen av artister. Allt från Veronica Maggio, Tommy Körberg och Loreen, till Per Andersson, Adam Pålsson och Rebecca & Fiona i kommande program.

Jag gillar det faktum att de flesta inte verkar ha träffats tidigare, det gör dem genuint nyfikna på varandra.

Jag gillar mixen mellan trams och djupaste allvar i samtalen, som inte alls har den lite förutsägba­ra dramaturgi­n som i ”Så mycket bättre”.

Lasse Holm har sällskap av Annika Norlin och Joy M’Batha i det andra programmet söndag 24 september i SVT1. Dessutom dyker Janne Josefsson upp som bonus. Ett smått fantastisk­t avsnitt. Joy M’Batha – vilken livshistor­ia, vilken Ebba Grön- tolkning!

Och det här är väl serien där Ebbot ”gör en Plura” och inleder en tv-karriär …

Han går runt som en mystomte på skeppet

 ??  ?? VIND I SEGLEN Oväntade artister, klassiska västkustmi­ljöer och underfundi­ga kommentare­r är tre av ingrediens­erna som gör att ”Ebbots ark” lyckas styra skutan i hamn som ett mycket bra program.
VIND I SEGLEN Oväntade artister, klassiska västkustmi­ljöer och underfundi­ga kommentare­r är tre av ingrediens­erna som gör att ”Ebbots ark” lyckas styra skutan i hamn som ett mycket bra program.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden