TV Tidningen

Sommar i Orsa mitt i hösten

- Jan-olov.andersson@aftonblade­t.se

Man saknar inte kon förrän båset är tomt. Inget ont om Sarah Dawn Finer, hon blir säkert förträffli­g som programled­are för ”Så ska det låta”, men riktigt varför SVT ville byta ut Kalle Moraeus mot henne som programled­are inför den kommande säsongen har väl inte riktigt klargjorts.

Och nu lägger man ned ”Moraeus med mera”. Sjunde säsongen som startar i SVT1 lördagen den 14 oktober blir den sista.

Även om Kalle Moraeus bara är 54 år är han på något sätt den folklige mysgubben personifer­ad. När artisterna kommer till hans Orsa blir de verkligen välkomnade. Av honom, av publiken de spelar för, av hela orten.

Han är väl ingen Janne Josefsson precis, inte ens Ebbot Lundberg, men det är heller inte Kalle Moraeus roll när artisterna samlas runt ett bord för mat, dryck och trivsamma samtal.

Premiärpro­grammet är faktiskt smått förträffli­gt i sin genre. Med Miss Li, Arvingarna, Lisa Ekdahl och Lazee.

Sedan väntar bland andra Arja Saijonmaa, Mustasch, Nano, AnneLie Rydé, Lisa Nilsson, Tommy Nilsson, Sanna Nielsen, Jojje Wadenius, Lill-Babs, Charlotte Perelli, Martin Stenmarck och Benny Andersson och Orsa Spelmän.

Ingen dålig uppställni­ng framöver, alltså. Men då har en stor del av tv-publiken försvunnit.

Det enda skälet jag köper att SVT visar det just nu är att det är härligt att se sommarbild­erna från Orsa när höstmörkre­t tar över vårt land. Men annars är det slöseri med resurser att visa ett så påkostat och bra musikprogr­am samtidigt som TV4 visar ett ännu mer påkostat och lockande musikprogr­am. Ja, ”Så mycket bättre” startar på samma tid lördagen den 21 oktober.

Då kunde SVT ha visat tjatiga ”Duellen” i stället. Och gett ”Moraeus med mera” en sändningst­id programmet är värt.

Lördagen den 2 december är det slut. Och jag undrar om inte SVT kommer att sakna Moraeus lite grann när båset är tomt …

” Han är den folklige mysgubben personifie­rad

 ??  ?? Lisa Ekdahl. Lazee. Casper Janebrink från ”Arvingarna”. Miss Li.
BÖRJAN PÅ SLUTET I det första avsnittet av den sjunde säsongen – som också blir den allra sista – gästas Kalle Moraeus av Lisa Ekdahl, Lazee, Arvingarna och Miss Li. Det blir musik, mat...
Lisa Ekdahl. Lazee. Casper Janebrink från ”Arvingarna”. Miss Li. BÖRJAN PÅ SLUTET I det första avsnittet av den sjunde säsongen – som också blir den allra sista – gästas Kalle Moraeus av Lisa Ekdahl, Lazee, Arvingarna och Miss Li. Det blir musik, mat...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden