TV Tidningen

”Jag vill leva livet fulltut varje dag”

Artisten Miss Li har sedan skivdebute­n 2006 tjusat publiken med sin unika pop influerad av blues, jazz och kabaré. I ”Moraeus med mera” provar hon för första gången på att sjunga dansbandsm­usik.

- Sofia Freijd/ TT abtv@tt.se

Det var när Arvingarna framförde sin gamla jättehit ”Eloise” som Miss Li passade på att vara med på ett hörn. – Precis som alla andra i nioårsålde­rn var jag ett stort fan av ”Eloise” när den kom, jag tror till och med att jag ringde och röstade på den i Melodifest­ivalen. Jag har sjungit den säkert 500 gånger framför spegeln i mitt barnrum så texten fanns där någonstans lagrad långt bak i huvudet, säger hon.

Plaskade i under konsert

Det brukar vara fullt ös när Miss Li står på scenen. I somras skapade hon rubriker när hon ramlade ner från en flotte under en spelning på älven i Skellefteå.

– Jag har nog en tendens att bli lite ostadig på fötterna ibland. Av någon anledning ramlar jag ofta: i trappor, på scenen, går in i saker eller bränner mig. Min kropp är full av ärr och blåmärken men jag ser det som en del av mig. Jag vägrar att bli försiktig och tråkig, för jag vill vara en person som lever livet fullt ut varje dag

I ”Moraeus med mera”, vars sjunde och sista säsong nu startar, får hon dock ta det lite lugnare.

– Det funkar tyvärr inte så bra att vara helt andfådd och flåsig i tv.

Det senaste året har Miss Li släppt tre nya singlar som har spelats flitigt i radio. Hon sjunger en av dem, ”Love hurts”, i programmet.

– Det var första gången jag skulle sjunga den live, så jag minns att jag kände mig lite osäker och nervös. Men jag hoppas att det inte märks allt för mycket.

På rosa moln

Under sommaren har hon sedan fått mycket övning under sin vidsträckt­a Sverigetur­né. Men det blev ingen vila när hon landade hemma i Stockholm igen. – Samma dag som turnén slutade gick jag in i studion och fortsatte arbeta med mitt album som kommer i höst. Jag fick så mycket energi av publiken i somras att jag har flutit runt på ett moln sedan dess. Under några år har Miss Li haft en liten paus i

sitt eget artisteri och i stället skrivit låtar åt andra musiker. Hon kastades in i det av en slump och var först ganska skeptisk.

– Jag tänkte att man vill väl behålla alla bra låtar själv. Men jag insåg väldigt fort hur berikande det är att dela låtskrivan­det med andra artister. Branschen är väldigt osjälvisk och jag har mycket att lära.

Det gick så långt att hon var osäker på om hon skulle vilja skriva musik till sig själv igen, någonsin.

– Men den tanken ändrades efter att jag hade ramlat i en trappa. Det var precis vad jag behövde för att vakna upp ur min dvala, säger Miss Li.

Branschen är väldigt osjälvisk

 ??  ??
 ??  ?? Kalle Moraeus bjuder in artisterna till Orsa.
Kalle Moraeus bjuder in artisterna till Orsa.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Miss Li i ”Allsång på Skansen” 2009.
Miss Li i ”Allsång på Skansen” 2009.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden