TV Tidningen

”Nya möten är livets behållning”

Jill Johnson bjuder in till nya starka möten i ”Jills veranda”. Musiken och berättelse­rna leder till samhällets utkanter. – För varje ny säsong får jag se ett nytt Nashville, säger hon.

-

Artisten Jill Johnson fortsätter att utforska den amerikansk­a countrymus­ikens rötter tillsamman­s med spännande gäster. Besökarna har med sig en låt som de vill spela tillsamman­s med programled­aren, och en önskelista med saker som de vill uppleva. Efter två säsonger är Jill Johnson varm i kläderna.

– Min känsla är att programser­ien har landat där den ska vara. Jag känner mig väldigt stolt och glad. Vi har gäster med fantastisk­a berättelse­r och musiken passar in fint. Det är också intressant att se på USA i kontrast till Sverige. Initialt ser Sverige bättre ut i det mesta, men sedan känner man att det skaver. Det finns mycket att ta till sig, säger hon.

Ett kärt projekt

Jill Johnson berättar att många tror att hon bor i ett hus i Nashville, men så är det alltså inte. Hon är där några veckor om året, och då bor hon alltid hemma hos sin väninna Liz. Årets inspelning­sveranda beskriver hon som ett riktigt drömhus.

För Jill Johnson är programmet ett kärt projekt, och inför den nya säsongen var det viktigt med nya tydliga ämnen så att formatet inte blir urvattnat. Höstens program är mer djuplodand­e än tidigare. Gästernas berättelse­r och intressen tog tv-teamet till Nashvilles utkanter.

– Vi har vågat oss ut i samhällets ytterkante­r. Det är en oundviklig resa. Vi möter minoritete­r och utstötta och landar i samhällspo­litik.

Laglöst land

Minnena av alla intressant­a människor är det hon främst tar med sig från inspelning­arna. I ett avsnitt hamnar hon, under stort säkerhetsp­ådrag, i snudd på laglöst land i Appalacher­na tillsamman­s med rapartiste­n Erik Lundin. Flera månader efter inspelning­en reflektera­de och bearbetade hon det hon varit med om.

– Vi mötte väldigt trasiga människor, som jag ofta tänker på, uppe i Appalacher­na. Det är något jag kommer att bära med mig resten av livet.

Som i tidigare program är det många känslor och starka berättelse­r som kommer fram. Jill Johnson

Jag vill vara sympatisk och trygg

 ??  ??
 ??  ?? Onsdag 21.00
Onsdag 21.00

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden