TV Tidningen

Går i mördad poets fotspår

Liv och Horace i Europa – den nya resan

-

20.00

I Granada, Spanien, går Liv Strömquist och Horace Engdahl i en mördad poets fotspår.

De besöker också det mytomspunn­a palatset Alhambra.

– Vi tycker att det är så kul att lära oss de här grejerna på egen hand att vi ofta glömmer bort att vi blir filmade, säger serieskapa­ren Liv Strömquist.

Tillsamman­s med akademiled­amoten Horace Engdahl fortsätter hon den klassiska bildningsr­esan. Den här säsongen är det hon som har valt resmålen. I andra avsnittet åker de till Granada och lär sig mer om poeten och dramatiker­n Federico Garcia Lorca som mördades av Francosida­n 1936, i början av det spanska inbördeskr­iget. De besöker också morernas sista fäste, Alhambra – en unikt bevarad byggnad inom västlig islamisk arkitektur.

Hur var det att resa ihop?

– Det har gått jättebra. Det är kul för att Horace kan så mycket, och han är väldigt öppen och intressera­d av vad jag har valt. Han har varit generös med att inte ha förutfatta­de meningar. Vi kommer från olika generation­er och det är inte självklart att vi ska vara intressera­de av samma saker, säger Liv Strömquist.

 ??  ?? LIV PEKAR Liv Strömquist har valt säsongens resmål. ”Det var så klart en väldigt lyxig situation för mig att få välja sex ställen och kulturgrej­er som jag tyckte var jätteintre­ssanta”, säger hon.
LIV PEKAR Liv Strömquist har valt säsongens resmål. ”Det var så klart en väldigt lyxig situation för mig att få välja sex ställen och kulturgrej­er som jag tyckte var jätteintre­ssanta”, säger hon.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden