TV Tidningen

Fyll finrummet med klorofyll

-

Go’kväll

På vinter faller trädgården ofta i glömska. Gunnel Carlson tipsar om hur den gröna säsongen kan förlängas.

– Jag tycker inte att man ska lämna trädgården på vintern, utan fortsätta gå ut och titta. Inte städa så mycket på hösten utan låta fröställni­ngar och annat stå kvar och bilda siluetter. Vissa saker är vackrare på vintern än på sommaren, säger trädgårdse­xperten Gunnel Carlson.

I ”Go’kväll” pratar trädgårdsj­ournaliste­n och författare­n om trädgårdsl­ivet på vintern och tipsar om växter inför advent. Själv tänker hon skapa trädgårdsk­änsla inomhus och utnyttja gröna växter inne.

– Jag ska plantera lite nyheter i krukor, och inte bara ställa en och en på fönsterbrä­dan utan plantera flera växter ihop. Det blir nästan som rabatter i inomhus. Man kan skapa en inomhusträ­dgård, så att man inte släpper det gröna för att det är vinter.

Hennes egen trädgård hemma i Arlöv är ombonad även på vintern, med vintergrön­a träd och buskar.

– Även om det är taskigt väder går jag en liten runda varje dag och tittar, tar in doften av trädgården och utekänslan. Jag tror att man behöver trädgårdsk­änslan året om.

 ??  ?? HOPPAS PÅ GRÖN VINTER ”Go’kvälls” Gunnel Carlson berättar om trädgårdsl­ivet på vintern och tipsar om växter inför advent. ”Jag tror att man behöver trädgårdsk­änslan året om”, säger hon.
HOPPAS PÅ GRÖN VINTER ”Go’kvälls” Gunnel Carlson berättar om trädgårdsl­ivet på vintern och tipsar om växter inför advent. ”Jag tror att man behöver trädgårdsk­änslan året om”, säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden